0

Naken

Efter ett animerat intro som ser ut att vara animerat i paint till låten Popcorn som är filmens ledmotiv och sedan börjar vi filmen med en natt i "fucking Stockholm" som det kallas. En grupp av fulla män slänger upp Anders, som ska gifta sig ur bilen och placerar honom naken i en hiss, Allt detta efter att ha spenderat en fyjävla rolig svensexa med jobbets coolaste grabbar däribland inräknat, Pierre som vet att Anders framtida fru Maria har en mycket rik pappa och 3 minuter in i filmen vet vi att han är skurken. Som kärsbäret på det fantstiska skämtet så får Anders en kondom instoppad i röven. Vi skuttar 2 år bakot i tiden och får veta hur Anders och Maria träffades för första gången och att Anders jobbar på reklambyrå. Snart blir de kära och bestämmer sig för att gifta sig men vi får snart veta att Anders är mobbad på jobbet. kvällen innan Anders ska gifta sig får han skjust av en pangbrud som visar brösten för han men snart kidnappas han av sina jobbarkompisar för svensexan, och hur den slutar vet vi ju.
 
"En AIKare?...en riktig människa!"

Anders vaknar naken i hissen, med knappast två timmar innan hans bröllop börjar, med kondom i röven. Han lyckas rymma från lägenheten, skrämmer ett barn, snor en bil,  snor en kostym och hamnar på ett tåg fullt av skinheads och missar sitt bröllop. Dagen därpå vaknar han igen på golvet av hissen och får veta att än en gång är det lördag den 7nde juni. Nu är det en kamp mot klockan om och igen. Kommer Anders någonsin få se Söndag den 8nde Juni?  Kommer han nånsin få sin Maria till fru?`Kommer Pierre bli den som gifter sig istället?
 
"Dumma svensk...bög...."

Naken är en film jag såg som barn och endast gör en review på åt mitt stora Minnsbibliotek där de filmer jag sett för flera år sen och glömt bort, hitils har vi Katy Catapiller, The In Crowd...jag får göra det till ett eget inlägg. Så Naken, uppenbart inspirerad av Groundhog day/Måndag hela veckan fast mycket mer naket och är en film som gjordes precis i tid, precis då vi kunde vara dynggrova å visa snoppar på tv kl 9 på tv4 men innan vi blev för PK för att ens säga ett roligt rasistiskt skämt på tv men mellan denna å Måndag hela veckan är såklart måndag hela veckan bättre.  Så Naken må ha blivit bortglömd i vårat kära hemland men i utlandet är den tydligen gigantisk nog att få en amerikansk remake, YEPP! det finns en amerikansk remake Naked som jag inte sett men har Marlon Waynes i sig så bra kan den inte vara! Anders är en bra karaktär. välskriven men hans voice overs är mycket irriterande ibland då det verkligen inte hjälper, ibland är de roliga men alltmer oftast störande då de inte bidrar med något förutom ett å bra skämt då och då. Naken är en smått underhållande film, bättre än de vardagliga dramakomedier SF bajsar ut runt jul eller till sommaren, trots dåliga voiceovers och sisådär komedi som innehåller för jävla mycket snoppar. Men en PK-kärrings värsta mardröm med få men roliga fungerande skämt såsom "du har väl aldrig gått i skolan, du kör ju bara buss". Roligt nog heter MArias skådespelare Kock i efternamn. Naken är en kul svensk film till en viss gräns men jag rekomenderar den mest för nostalgi och för att den är bättre än varenda film med en Hej Baberiba medlem tillsammans. Naken får 3/5Guldkameror.  Det bästa är när Anders kommer på att det inte finns några konsikvenser och går absolut bärserk och rider naken på en häst med pistoler viftandes i luften och alla jävla cameos som kommer få dig säga "Ey de e ju han...från.....vi får kolla IMDB".