0

BrainDead


Säga vad man vill om dagens Peter Jackson men gamla Peter Jackson är och kommer alltid vara den bästa (sorry Joel) vi snackar Bad Taste, Forgotten Silver å Meet the Feebles Peter Jackson men hans absoluta mästerverk är helt klart denna som ÄNTLIGEn fått sin dag på filmfett! Braindead handlar om Lionel, en riktig morsgris som slavar dag ut och dag in för sin överbeskyddande morsa som han älskar mer än något annat på jorden. Men när Lionel börjar få känslor för den vackra Paquita blir hans mamma över manipulativ och surare då Lionels far lämnade henne för en yngre kvinna och känner nu att Lionel är på väg att göra detsamma så hon förföljer dem till Zoot där de ska ha sin allra första dejt. Dejten lyckas fint tills då Lionels mamma blir biten av en mytomspunnen varelse vid namn Råttapa och om du såg filmens första scen så vet du att detta inte alls är bra. Lionels mamma insjuknar i sjukdom, tappar olika kroppsdelar som om det vore lepra och tillslut dör hon.
filmen är inte vacker men effekterna håller fantastiskt än idag

Tror du filmen slutar där? Bitch den har precis börjat! Mamma Vera återvänder som zombie, attackerar en sjuksköterska och förvandlar denne till en sjuksköterska med men lionel lyckas bedöva dem båda medsömnmedel tills då begravningen ska ske. För att förhindra att mamma ska resa sig från graven gräver Lionel senare upp henne och hon vakar till liv å attackerar 2 punkare som senare måste kämpa mot en kung fu präst som även han blir zombifierad...och sen skapar ett fult barn med sköterskan. Så nu har Lionel 4 zombies + ett zombie barn och värre blir det då Lionels morbror vill åt sin systers hus och Pequita får veta av sin spåtant till mormor att Lionel är förföljd av döden. Lionels morbror bjuder snart in hela grannskapet till fest och passande nog har en eller två zombies rymt från källaren.
you should have quit while you were ahead...

Varför är inte Peter Jackson bra längre? Hobbit var den värsta blockbuster serien sedan transformers, flickan från ovan eller vad den heter var pyton å Tintin filmen blev troligen bara bra för Spielberg höll han i handen genom hela projektet, MEN old school Jackson visste hur man hade kul och äcklade folk och Braindead är hans magnum opus, sorry bad Taste och Frightners men inget slår Braindead, inte sagan om ringen eller Tintin, sorry guys! vi kan gå hem. Nostalgi? ja för fan men kolla på fanskapet! mer imponerande zombie rulle får man leta efter som blandar så fantastisk humor, effekter, stop motion, dockor och allt är jävligt övertygande! Hu i helvete fick de ett halvt ansike att framstå så realistiskt ut? Hur i helvete gjorde de med kvinnan som lyser upp hela ansiktet tack vare en glödlampa?? Frågorna är många när man kollar på den tekniska sidan men det gör man inte under filmen då man avnjuter den som ett fint vin och framför allt inte äter såsom jag gjorde när jag först såg den. Lionel och hans kärlek Paquita är faktiskt jävligt rart trots att de badar i blod och inälvor (bokstavligen!!) mot slutet och karaktärsutvecklingen från en morsgris till nolla till den bästa zombiefilms hjälten efter Bruce Campbells Ash Williams är fenominal. Ingen annan film har producerat så många ihågkommna zombies som denna, Zombi må ha gett zombies ett ansikte i den där bruna jäkeln som är på alla posters å omslag men jag skulle fan kunna göra en hel top 10 lista med de bästa zombiserna i världs historien å typ 7-8 hade varit från denna film. Märks det att jag älskar denna film? Jag tror inte det finns en perfekt film men bättre Zombie film är fan svårt att hitta och att se den är en resa, har typ sett den 50 gånger å blir alltid lika underhållen å imponerad och var jämt mitt första och enda val till skräckfilmskväll i vimmerby då jag å en polare skulle se skräckfilmer å tävlade om vem som hade läskigaste/äckligaste filmen, med Braindead å Redneck Zombies vann jag. Braindead är en film du borde se om du gillar skräck eller humor, tanken att en film som bidrar med egna spypåsar också kan vara en fenominal komedi visar bara att Jackson har talang som han tyvärr fallit från men det finns hopp! Det finns fortfarande chans till en Bad Taste trilogi men fram tills dess får BrainDead 4/5 Guldkameror.
 
Markus