0

Sweet Sweetback's baadasssss Song

Så en ung man som växt upp på horhus blir strippa/giggalo, who figured,  Efter att som 9 åring gett en av de ljuva damerna på lklubben en av de bästa ligg hon någonsin haft så är lille Sweetback som gjord för klubblivet. På den tuffa gatan har en man av färg mördats och snuten uppsöker Sweetbacks chef, Beetle för en deal, de ska få arrestera Sweetback i ett par dagag för att få käft på media, något Sweetback går med på men då han upplever första hand hur illa sniten behandlar de svarta misstänkta så mördar Sweetback snutarna i kallt blod ....vips så är han efterlyst på riktigt NOW THAT WASNT FUCKING SMART NOW WAS IT Ni.....ce move....idiot... Fucking missed me with that nigga shit.....FUCK!
OH SHIT jag kan inte skriva något utan DET! VVART ÄR DET?!?!?!?!?!

Sweetback hittas av snuten och blir lika illa behandlad som alla mörkhyade, misshandel inkluderat men Sweetback flyr, sätter på sitt ex och blir nekad av en präst direkt efteråt  medans Beetle blir torterad av snuten, mycket som sker sammtidigt och fort här. kort sagt, ingen vill ha nått med Sweetback att göra då alla är rädda för farbror blå. Så vi har en Brotha mot världen, helt ensam med lagen hack i häl och inte en enda homie till hjälp.
Ah här hittade mitt N-word pass, ok...är ni redo? NI......shit tappade det igen...

Efter ett intro som taget ur en skräckfilm och en scen involverande regissören och huvudskådisen egna son på typ 9 år, spelad av Mario Van Plebbes som själv skulle göra en film om denna film där han spelade sin farsgubbe. Så filmen som startade hela blaxsplotation genren är exakt vad det är, ett experiment och det som gjorde vissa av genrens filmer till klassiker inom explotation cinema har ej perfiktioneras så någon Coffy eller Blacula får vi inte utan vi får mer en välgjord men billig skräpfilm som förlitar sig för mycket på att visa naket för att göra filmen mer ögonfångade och sen BLÄM budskap om att the blacks need to fuck up and stick it to the man. Filmens positiv är dock att produktionen som kan ha varit en av de värsta någonsn, folk hamnade i finkan  pga deras jobb på denna rulle och familje drama etc. att den ens blev klar är ett jävla mirakel. Filmens musik framförd och producerad av ingen annan än Earth Wind and Fire innan de slog igenom med låtar som September och andra. Van Pleebes andra film, den första var studio filmen Watermelon Man men med denna stod han helt egna ben  och tog alla cash han kunde få tag i, gick till Bill Cosby, utnyttjade gonorre som han fick på filmsettet, seriöst vill du veta mer backstory se Mario Van Pleebes film om denna film, Badass som Filmfett redan recenserat, och min plan var en crossover med Pappa älskar film men ja...here we are, on Filmfett...  Filmen är bra, men får grova minus poäng för att Spike Lee gillar den men kan vara en av de viktigaste filmer för afroamerikaner som någonsin gjorts och dess vikt i filmhistorien kan inte mätas i guldkameror, men kvalité mässigt kan den! HA! Sweet Sweetbacks badasss sssssong får 3/5 Guldkameror men 1/5 titel-Grammatikpoäng
 
Markus