0

Jackboots on Whitehall

Vad hade hänt om Nazisterna hade erövrat London? 1940 invaderar Nazityskland Englad. På landsbygden bor Chris, en bondpojk från Kent som är kär i prästens dotter Daisy och det verkar vara rena rama hem till gården innan nazisterna dyker upp i Hinderberg som testar en bomb över en barnvagn i Kent medans de är påväg till London.  Men som tur är har alla i Kent vapen så det blir pang pang och Kent ligger nu i krig med NaziTyskland som har en plan, att genom att borra under Brittiska kanalen och på så sätt ta sig in i landet helt osedda. Deras plan lyckas från ingenstanns dyker Nazitrupper upp i hjärtat av London medans Churchill sover i sin bunker.
 
"Father wants me to become a fanny"

Emperiets soldater har gett upp i Dunkirk och nu är det en arme av indier som är det enda som kan rädda England, det och en Amerikan som tror han slåss mot Ryssland. Invasions elden brinner igenom hela England enda till Kent. Nazisternas första mål? Winston Churchill och armen har de redan tagit ut så.....Kents folk och en skara återstående Londonbor tar sig ann hela Nazi armen. Kommer London falla? Kommer Chris stora händer rädda dagen? Kommer Chris få sin Daisy?
 
Nazis....why'd it have to be nazi puppets?

Holy shit vad många kändisar denna film lyckats skrapa ihop, Ewan McGregor, Timothy Spall (Peter Petergrew i Harry Potter) och Miminic West å Alan Cumming , Richard Griffith från Harry Potter, Stephen Merchant, Richard O'Brien från Rocky Horror och såklart Richard E. Grant, Withneil han själv. Alla karaktärer spelas av dckor som verkar vara radiostyrda, lite bättre animerade än Thunderbirds i kroppen men inte i ansiktet då ansiktsuttryck och rörelser är minimala, endast munnen rör sig en gnutta men man ser inga trådar så gissar på att det är barbiedockor de satt en motor i? På ett konstigt sätt ser det lite ut som om munnarna är datoranimerade? Ser skitskumt ut. Vissa av dockorna ser skitkul ut, särskilgt Hitler i hans första scen, faktiskt så är mycket av filmen jäkligt roligt, typisk brittisk humor och kan man sin historia kan man finna mycket humor, såsom att Churchill har en katt som ser ut precis som Hitler. Miniatyrer och explosioner ser bra ut och ja, hel filmen är jävligt välgjord förutom som sagt munrörelserna men manus och karaktärer är bra å roliga. Tyvärr har inte Edward och Rory McHenry inte åstakommit mycket mer än en kortfilm och skrivit manus till den 5te delen av Marine serien. Är filmen bra? Någelunda, mycket skämt funkar, men ack vad många skämt som inte funkar Det är nått skämt om att Chris har stora händer? Det är ju dock rätt uppenbart att det kommer vara dessa händer som räddar dagen i slutet av filmen.  Amerikanen som tror han slåss mot ryssar är en bra karaktär men hans "damn ruskis" skämt är snart uttjatat då ....ja han är amerikan och lyssnar inte på nån annan än Amerikanare men fan....skämtet blir gammalt. Actionscenerna med dockor är asbra utförda och detta gör filmen sevärd. Jackboots On Whitehall är gnuttan bättre än sämre och får ett godkänt från filmfett med en knapp 3/5 Guldkameror då den är mest sevärd för tekniken som används och manus är inte det mest lockande med filmen tyvärr då det är inget särskilgt men småroligt. Jackboots on Whitehalll får 3/5 Guldkameror. Klimaxet är fantastiskt dock om man älskar pang pang i filmer.
 
Markus