0

Baaaadaaaaasss!

Så...representeras inte din minoritet grupp väl i ditt lands filmvärld? varjegång din grupp gör en storslagenfilm måste den tilltala normer satta av andra?  Just detta stör sig Melvin Van Peebles (här spelad av sin egna son i denna rulle) som är  trött på det å drar ihop ett gäng andra filmintresserde svarta personer för å göra sin egna film en film där en svart man kan gå hur berserk han vill men i slutet " the brotha lives at the end" något som typ aldrig gjorts innan. Tiden är 60-talet, Black Panters å stora protester för de svartas rättigheter skakar USA men det var bara i media vi såg detta i men aldrig i Hollywood och Melvin vill göra en underhållande rulle där den svarta mannen kan stå rakryggad efter att de lämnar biografen och sist, den måste bli en smashit, en Ghettowestern helt enkelt....men producenter vill inte lyssna så han skaffar en kontakt i  en investerare spelad av MOTHER FUCKING ADAM WEST som svär! MOTHER FUCKER!som verkar vara just den han behöver men visar sig vara dyngbög å stöter på Melvin så mycket att han sticker. De skaffar sig ett par skumma producenter som ger dem cash å Melvin sätter ihop sitt crew men både familjedrama och även Hollywoods påtryck att filmen aldrig ska bli av skapar en helt ny värld för Melvin och det är inte bara han som påverkas utan även folket runt honom men Melvin har bestämt sig, filmen ska bli av till vilket pris som möjligt. men hur blev slutprodukten? stanna kvar på Filmfett å se imorrn.
y'all want some controversy?  keep reading

Så...såg nu trailern till dumbo (Ja denna review är över 8 månader gammal, snart är de lagliga i östAsien) ? Visst såg den skum ut..... haha jo den kan bli skitbra eller skitdålig...varför jag snackar om dumbo helt plötligt? jo jag fokuserar hellre på att prata om den elefanten i rummet än den denna film har.... Bill Cosby i en hjälteroll...asså inte THE Bill Cosby utan en skådis som framför honom som den som räddar Melvins film genom att ge mer cash till produktionen. Vilket han gjorde på riktigt men ja ... vilken jävla paradox vi lever i nu när vi har facit i hand, hans hjälpte till med att göra livet bättre för många människor, deltog i skapandet av en subgenre som blev dyngpopulär och gav oss fler svarta stjärnor än Spike *kukhuvudet* Lee nånsin kunna göra men under all denna tid var han en sexgalning med hemlisar bakom ryggen å i drinkar...kan man verkligen avsäga en karl sitt legacy trots att han gjort hemska saker? kan man verkligen se Bill Cosby som enbart ett monster trots att han spelat sådan stor roll för det afroamerikanska samhället?....försvarar jag Cosby? noooooo, jag skapar debatt.
Den där dumbo trailern bådar inte gott faktiskt, för whimsical och ingen ful mus eller kråkor... och Dumbo ser ut som skorpionkungens pillesnopp

Okay slut snackat om Cosby, filmen är AWESOME! en riktig autobiografi gjord av Mario Van Peebles son som reflekterar sin fars filmskapande och även sin egna uppväxt där han fick vara med som typ 7-9 åring ovanpå en naken kvinna och  detta ger filmen både hyllning och kredit till Melvin då hans faderskap ifrågasätts medans hans filmpersona hyllas, det är en riktigt mynt med 2 sidor!  I fimen nämns en filmidé Watermelon man om en man som vaknar upp som afroamerikan en morgon och komedi är ett faktum men det visar sig senare vara en dröm.... en idé Color-Blinden, en film av Park Pirro, använt sig av, hur jävla stort sammanträffande är inte det? Filmen är en maximal hyllning och för ihop en stor skopa skådisar såsom terry Crews, Seinfelds Uncle Leo skådis Len Lesser i rollen som 2 tvillingar och Ossie Davis från bubba Ho-Tep. En viktig del i filmen är hur en av Melvins stjärnor spelas av en kvinna vars pojkvän spelar i bandet Earth Wind And Fire och denna film blev som vissa vet bandets genombrott.Finns inte mycket negativt å säga om filmen, den är sann till verkligheten, har bra skådisar, bakna kvinnor, drama, humor som är fan överaskande bra och riktiga sent 60-tals vibbar dude, jefferson airplane mannen. BADASSSS! får 4/5 Guldkameror.
 
Markus