0

Dead Zone

Lite juligt får vi ändå ha! Fast denna filmen utspelar sig under vintern med snö och julgranar. Även om den kanske inte är så julig.
 
 
Johnny och Sarah är två lärare som råkar dejta. Och dom trivs jättebra. Johnny råkar ut för en jävla biloycka och vaknar senare upp på sjukhus...utan skador. Han får veta att han varit i koma under 5 år...Sarah har gift om sig och...ja...livet suger. Men så upptäcker han något nytt efter bara några dagar. En förmåga att kunna se saker bortom våra vanliga syner. Han har blivit medial! Johnny vill bara isolera sig, men hans nya krafter leder till stor uppmärksamhet av folk som kräver hans hjälp.
 
Dead zone fokuserar väldigt mycket på Johnnys ledsamma liv. Hur dåligt han mår över att ha förlorat allt. Hans nyfunna "vänskap" med kvinnan han älskar. Faktumet är för några dagar sedan var det 5 år sedan i hans liv. Samtidigt är det val till senaten och den överdrivna senatorn Stillson håller på att få makten. Har han alla katter hemma eller är det kattskit i kattlådan? Kommer Johnnys krafter kanske ställa till det för båda?
 
 
Dead Zone är en tankvärd och läskig film på samma sätt som Jacobs Ladder. I faktumet att man bryr sig så mycket om Johnnys öde. Vi får fina namn som Martin sheen, Geza Kovacs, Christopher Walken och filmen gjörs av body-horror mästaren David Cronnenberg. Boken har stephen king skrivit. och filmen lyckas undvika många klyshor.
 
 
3 av 5 guldkameror
 
Robin