0

Best of the decade nomineringar del 2

Vi fortsätter undersöka skattkistan med filmtitlar från 10-19-talet. Och vi fortsätter att se på filmer som tyvärr inte platsade in på topp tio. Men som ändå gett oss alla stort värde!
 
 
Babadook
Ett hus, en familj i knipa och en varelse från en obehaglig barnbok. Elementen till ren skräck finns där. Men det värsta är när man blandar in familjetragedier. Inte lika välgjort som Ari Aster gjorde i Hereditery. Men nära nog. Som en slägga slår man hårt mot en moders värsta fasa...att innerst inne hata sitt egna barn. Att bli sin egna fiende och att tvingas stå ut med ett ensamt liv. Filmen berättar om att acceptera sitt öde och finna sig i det, med inre demoner och gastar som härjar. Extremt välgjord och extremt jobbig att studera.
 
 
Avengers Endgame
Av alla Marvels produktioner så är det denna som slagit störst. Som en missil mot ett mål så blev chockvågen gigantisk. Detta är också den enda MCU filmen som vågar vara seriös, med mycket karaktärer, uppbyggnad, en stor final och en del sorg för våra karaktärer. Detta är inte slutet för MCU, men det kommer vara slutet för mitt intresse i filmserien. Och ärligt talat så tycker jag finalen håller väldigt bra. Även om jag inte blev lika berörd som de stora fansen.
 
 
Train to Busan
Den asiatiska marknaden är kraftfull i deras filmproduktioner. Men att se ett virus sprida sig med en vansinnes fart i ett smalt tåg är något bland det mest nagelbitande som jag sett. Syd-korea förpestar tågets resenärer med ovetskap. Hur stort är viruset? Vilka lever? Vilka dör? Det enda dom vet är att dom skall hålla sig levande till Busan. Och dom vet att deras hotfulla zombie-fiender är precis vägg i vägg. Ibland behöver en film inte vara mer än nagelbitande. Och ibland räcker det mer än hela vägen!
 
 
Your Name
Animé! Detta mästerliga teckande redskap som används för att underhålla och få tittarna att bli som fastklistrade framför vackra vyer och fina historier. Vanligtvis är det fantasy. Men inte detta romantiska drama. Identiteter byts varannan dag för en pojke och en flicka och karaktärerna tvingas se hur den andra lever för en dag. Ett insiktsfullt, vackert och helt enkelt sjukligt mysigt drama.
 
Nästa inlägg påbörjar på FilmFetts nedräkning. VILKEN är ÅRTIONDETS bästa film?
 
Robin