0

Årtiondets bästa filmer (nummer 9)

Vi vandrar vidare mot toppen av berget som byggts av media i 9 år. Och denna gången besöker vi en plats med vackra vyer, onda avsikter och mordiska mål. Vi besöker en plats med en världskänd hjälte som överlevt tidens tand.
 
 
Skyfall var inte bara 007's återvändo med Daniel Craig. Det var den film som lyckades bäst i att balansera den nya eran av teknik och terrordåd med den klassiska Bond, James Bond. Den lyckas "döda" den ärrade agenten, som tar sig tillbaka för att stoppa en attack som sätter Storbrittanien på pottkanten. Han är ärrad, svagare och försöker succesivt klättra upp mot omöjliga mål för att stoppa sin fiende Da Silva.
 
 
 
Från jaktscenen mot Ola Rapace på motorcykel och på taket av ett tåg. Till den explosiva finalen i en byggnad kopplad till Bonds förflutna. Skyfall lyckas leverera tunga scener, häftiga miljöer och hanterar dialog och thriller-element på ett superbt bra sätt. Tyvärr lyckades inte Spectre göra samma leverans och den uppkommande No Time To Die får själv bedömma agentens framtid.
 
Min motivering till att 007s äventyr hamnade på listan? Efter flera år med både sämre titlar och bättre titlar, så visar 007 att han fortfarande har material till att leverera storslaga äventyr och kan fortfarande bli en aktuell snackis. (Dessutom är jag personligen svag för 007-filmer, såklart).
 
Robin