0

Årtiondets bästa filmer (nummer 8)

Denis Le-Le....Levander? Nåväl, jag kan inte uttala hans namn. I alla fall är Denis en man som slagit stort i USA och är påväg att göra DUNE nästa år. Den otroligt svårfilmade episka boken som David Lynch gjorde film på under tidigt 80-tal. Denis gjorde även en annan film vi ska prata om senare i listan. Men idag vill jag hylla Prisoners!
 
 
Två grannar och bästa vänner grips av sorg då deras döttrar kidnappas av en okänd gärningsman. En godhjärtad och ung polis försöker hitta förövaren men grannarna sammarbetar och hittar en kille dom är helt 100 på att han är den skyldiga.
 
En oerhört gripande och tung thriller om hur långt man är villig att gå. Och hur stora konsekvenserna kan bli. Skådespelet görs som en slägga mot bröstkorgen och tunga namn som Jake Gyllenhaal, Paul Dano och Hugh Jackman präglar huvudrollerna.
 
 
Anledningen till att denna film platsar in i listan? Dess sylvassa historia, hårdkokta intensivitet och obehagliga berättelse bakas in i en välgjord film som tar det bästa från 70-tals thriller och mörka dåd och blandar in i ett "perfekt" samhälle i modern tid.
 
Robin