0

Årtiondets bästa filmer (nummer 10)

Nu tar vi fram våra finaste vita handskar och hyllar årtiondets bästa filmer. Del för del. Och i nummer tio hittar vi en väloljad och ytterst speciell drama-komedi som inte riktigt går att sätta i ett eget fack.
 
 
Three Billboards outside Ebbington, Missiouri är en galet jobbig titel att hantera. Men filmen i sig har en snöbollseffekt. Och det possitiva med sådana produktioner är att något kan börja på ett sätt och utvecklas i ett förlopp som ingen åskådare kan föreställa sig.
 
 
Tempot, tillsammans med en otroligt fin essemble av skådisar gör att filmen uttrycker sig på ett udda sätt. Den blir inte för melankolisk, för humoristisk eller för inrutad i vad den vill säga. Istället hanterar den samhällsfrågor om rasism, polisbrutalitet och dedikering på ett sätt som gör att man dras in i händelserna. Men det blir aldrig för mycket eller för litet. Den stannar inte kvar för att reflektera utan räknar med att tittaren själv kan göra det om dom vill. Istället tuffar den på som ett tåg och det var oerhört uppfriskande att se.
 
Så, nummer 10 på årtiondets bästa landar på Three Billboards! Motivering? Strålande skådespel i en jordnära produktion som hanterar olika samtalsämnen som en dans.
 
Robin