0

Mindhorn

 
För det första vill jag tacka den ädla podcasten Creative Meltdown Podcast. Inte bara för deras softa recensioner utan även deras in-jokes om Mindhorn. Som fick mig att se skiten och klämma in den bland resten av superhjälte filmerna. Typ som en onkel som man måste ha med för han har inga vänner.
 
 
Mr Thorncroft är en avdankad skådis. Lika inaktuell som en disktrasa. Under 80-talet spelade han spion/agent/superhjälten Mindhorn som kunde "se sanningen" med ett inopererat öga. Vad den kraften innebär vette tusan. Men ön Isle of Man har precis varit med om en kidnappning och kidnapparen vill såklart tala med MINDHORN! Även om han råkar vara en fiktiv karaktär i en lökig tv-serie.
 
 
Okej, så jag kunde tagit något mer passande. Som nån animerad Batman-film. Men ibland får man inte som man vill, eller hur? Och ibland får man var man vill och äter en hamburgare på ett golv när man heter David Hasselhoff. Och referenserna till Hasselhoff är rätt självklara. Skillnaden är att Hassel-to-the-hoff är självmedveten. 
 
Thorncroft är en slusk. Och en dålig, dålig människa. Han förpestar alla i sin närvaro med sjukt obehaglig "humor" som när han ska gå "in i sin roll" som Mindhorn. Inga skämt träffar rätt och jag får analklåda av hur jävla pinsamt allt är. Den enda rollen jag minns som "positiv" är hans stuntman som lever exakt det liv Thorncroft ville ha. Rik som satan och med en vacker fruga.
 
 
Nej, fyfan. Detta var inget för mig. Men gillar man pinsam humor så fungerar detta för er. Jag håller mig på långt avstånd och kollar hellre på Napoleon Dynamite, tack!
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin