0

Megamind

 
Metroman är superhjälten med stort M i staden Metro City. Hans ärkerival är Megamind, en blå snubbe som är genial och ond. Denna gången lyckas han döda Metroman när hela staden ser på! Megamind blir skitglad! Skuttar runt som ägare över hela staden och inser snart att det börjar bli tråkigt utan en rival. Så han påbörjar en plan att skapa en ny superhjälte som han ska slåss mot. Det ballar ut och snart tvingas han själv slåss mot hjälten, Titan, som han själv avlat fram!
 
 
Detta är inte bara en smart parodi på superman. Utan generellt en bra parodi på superhjälte-genren. Visst, vi får följa skurken. Men vi får även utforska idén om skurken verkligen hade gillat att vara en vinnare? Människan som blir involverad i Megaminds plan är den godhjärtade reportern Roxanne som gör allt för att knäcka Megaminds mentalitet. Och att se skurken avla fram sin egna nemesis är ett kul koncept som fungerar.
 
 
Filmens animationer är rätt tråkiga, men det förstör verkligen inte innehållet, då humorn är på topp. Jag hade jävligt kul under hela filmen och hade lätt velat se om den. Den coola musiken hjälper också till att skapa rätt atmosfär. Filmen finns tillgänglig på Netflix, så ge den en chans.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Imorgon ska vi kolla på en film som creative Meltdown Podcast generellt skämtar om. 
 
Robin