0

Kickass 2

 
Vi minns nog alla den första Kick-Ass filmen om hur en kille bestämmer sig för att bli superhjälte, hamnar i bråk med maffian och inser hur sjukt hans liv blivit så han lägger av. Detta är Kickass 2!
 
Kickass finns inte längre. Hans alterego, Dave, lever ett normalt liv. Hans kompis Mindy har däremot väldigt svårt att leva normalt liv eftersom hennes brutala uppväxt gjort saker invecklade. Men saker ändras när Dave får veta att superhjältar klär ut sig och hjälper folk mitt i natten. Så Kickass joinar denna skara av Justice Forever. Ledda av den före detta mördaren Colonel Stripes and Stars (Jim Carrey). Men Red Mist från förra filmen skapar ett eget gäng superskurkar och börjar gå under namnet The Motherfucker.
 
 
Jag vet inte vad jag ska säga. Storyn är tunn, förutsägbar och ganska deprimerande. Allt är osammanhängande i sin utveckling och inget har någon påverkan på senare scener. Dave tillför inget nytt och det känns som att filmen mjölkade ut en historia man igentligen inte borde gjort överhuvudtaget. Den försöker vara komisk, men inget fungerar. Och inget blir ens störande heller. Det bara finns!
 
 
Det kommer däremot överraskande bra draman ibland, som hade kunnat vara riktigt rörande. Hade kunnat ge en öppning för Dave till att bli mer sårbar och förlorad. Men dramat sker precis innan finalen och det påverkar typ inte alls hur filmen slutar. 
 
Det är, överlag en tråkigt medelmåttig produktion. 
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
Här kommer en kort sammanfattning. Sämsta filmer till bästa filmer!
Den pinsamma migränskiten Mindhorn.
Den tråkigare Hellboy.
Den utvattnade Kickass 2.
Den påtvingande Amazing Spiderman 2.
Den hyfsade Aquaman.
Den spännande The Rocketeer.
Bäst av alla blev...
Den intressanta parodin Megamind!