0

Aquaman

 
Arthurs far är människa, men hans mor kom från undervattenparadiset Atlantis. Nu är lille Arthus vuxen och vill inte ha något att göra med undervattensstaden, som alltid sett honom som något fult för hans blandade blod. Men då Atlantis snart står inför ett inbördeskrig, måste Arthur, tillsammans med Mera, ta över tronen som Atlantis rättmäktiga härskare!
 
 
Så filmen har en del skämt och en mycket mer ljusare attityd än förra DC-filmer. Bland annat kliver 6 stycken brutalt stora fiskare fram till Arthur på en bar. Och dom...vill ta en selfie med honom! Detta fick mig skratta på riktigt. Vi har Dolph Lundgren, Willem Defoe och Depeche Mode låt! Vi får även två skurkar i form av Arthurs halvbror och en ond sidekick/pirat som heter Black Manta (och förövrigt är jävligt badass!)
 
 
Det lustiga är hur all action händer. När filmen dragit på för länge utan action så sprängs något och Arthur faller ihop. Han reser sig och hamnar i fistfight mot skurkar. Detta händer typ i varje action-scen vilket är lite kul. Med detta sagt så är mitten-fighten i filmen det bästa! En actionscen som utspelar sig på hustak på en udde någonstans. Och Aquaman får en nice fight/jakt-scen mot Black Manta. Seriöst en av de bästa superhjälte-dueller!
 
Så ja, filmen lyckas rätt bra ändå. Det är en skön popkorn-film. Även om det inte är något jag vill se om. Den är för lång i min smak och har en hemsk remix-låt av Africa. Sista akten är rätt seg och jag tröttnade relativt snabbt på det hela.
 
2,5 av 5 guldkameror. Den når inte hela vägen för mig.
 
Robin