0

Amazing Spiderman 2

 
Spiderman lever ett bra liv. Räddar folket i New York och blir hyllad som hjälte. Men Peter Parker har svårt att få kärlekslivet att fungera vilket leder till att flickvännen Gwen gör slut med honom, trots att hon vet att han är Spiderman. Värre blir det då den mystiska Electro ställer till med beskymmer i storstaden och när Peters polare, Harry, kräver hjälp av Spiderman.
 
I filmens början får vi se vad som hände med Peters föräldrar när dom dog. Och det leder till en av filmens dåligt utförda mini-plots. Det är, med andra ord, inte mycket att hänga i julgranen. Det blir inget riktigt avslut och hade kunnat tas bort helt och hållet då det inte leder till något. Electros alterego är ett störande superfan av Spiderman och känns tråkig som fan. Men när han blir Electro så blir det rätt coolt ändå.
 
 
Saker händer hela tiden, men utan att hållas ihop. Som om det vore 4 pussel som skulle bli ett enda stort motiv. Och det blir en jävla röra. Värre än Spiderman 3. Den filmen var löjlig, men tillviss del underhållande. När denna filmen är dålig så är det bara tråkigt med utdragna scener och minimalt karaktärs-utförande.
 
Filmen kunde slutat när Electro fick stryk. Men nä, man måste ju visa Green Goblin också, som trycks in som en kinder-surprise-leksak i en hamburgare. Och alla barn sätter i halsen för ingen ville se detta i just denna filmen. 
 
 
Nä, Amazing Spiderman 2 hade för mycket skit i samma film. Hade man behållt huvudstoryn om Electro så hade filmen varit riktigt bra, för den delen håller. Men resten är rätt pinsamt.
 
2 av 5 guldkameror.
Nu när Sony äger Spiderman igen så kanske vi får Amazing Spiderman 3. Gud förbjude!
 
Robin