0

Machine Girl

Vi stannar i japans tecken och ser en annan knasig och blodig ...alltså underhållande rulle, för innan Robo Geisha fanns där endast Machine Girl...å Tokyo Gore Police.....som båda har anknytningar till Robo Geisha, men nu tänker du käft Macke, snacka film...... nu motsäger du dig själv och ja ja here we go Movie!  Jag skjuter upp dagens Westworld för att se denna....roligt nog en film om cyborgs istället för en serie om dem... Vi får en sån där förspel där vi ser Ami Hyuga, filmens stjärna vara världens badass, men hur blev hon sån? En gång i tiden var hon en vanlig skolflicka med vänner och en bror vid namn Yu...Yu är mobbad av Sho och hans gäng.....Sho är en vidrig jävel som inte bara är rikemans barn...hans familj är medlemmar i en ninja Yakuza klan. Yu och hans kompis är skyldiga Sho fett med yen men har bara med sin ynka 10 000 vardera...detta blir deras död då Sho väljer att ha ihjäl dem, för lidande är nöje när man är rik.Ami sörjer å gör traditionella japanska ceder som att bära runt världens största poträtt av sin avlidna bror.
never change Japan except for your mangimes.... your tentacle fetish....obsession with schoolgirls... never change some things...

När Ami skvallrar för Shos föräldrar blir de brutalt våldsamma och Mamma Sho tvingar ner Amis hand i en fritös full av räkor. Ami slänger fritösen i pappans fejs å flyr med livet i behåll men en arm som är sågott som icke existerande. Ami blir snabbt en badass som gör livet surt för Ninja Yakuza klanen och deras anhängare å söner, sen tar hon livet från dem i san Kill Bill fashion.Hon är dock inte lika klyftig och blir tillfångatagen och får armen avhuggen och lämnas för att dö. Ami tar sig till stan, lär känna en mekaniker som ger henne att maskingevär där armen en gång varit och det är nu det blir riktigt roligt och blodigt. Träningsmontage å allt.
"Schoolgirls, Drill bras, Ninjas, One big machine gun!"- that's pretty much it yes....and it's more than I asked for

Tyvärr fick ju filmens sämsta karaktär Yoshie en helt egen film, yepp Machine Girl fick ingen sequel men tacka gudarna att det enda jag ville ta bort var just det vi fick mer av......Shyness Machine Girl heter den och denna gång är inte Maskinen i fråga i armen utan i röven tydligen... vad är det med Japan å rumpskämt? Har jag missat något? Hur sm helst, filmen är galen, brutal och blodig, nästan grotesk men endå underhållande blodig såsom Tokyo Gore Police å obogeisha, visst lite mer tragisk med dödsfall å förlust och Amis förvandling från Kawaii till inte så kawaii är rolig, som då hon dushar av en fader med sin sons blod efter att ha huggt huvudet av sonen.... hade detta varit en renodlad splatter rulle hade den vart i samma anda som Audition. Utav de oheliga 3 som jag kallar dem är nog Machine Girl den bästa av filmerna, man hejar på Ami som underdog, efekterna är bättre n i Robogeisha men det är dock en smaksak då RoboGeisha är totalt galen, Tokyo Gore police är för sci-fi medans Machine Girl är mest grundad i verkligheten förutom maskingeväret.  Effekterna är imponrande trots att det är lite väl mycket sgi-blod men bortom det ....damn vad kul du kan ha med Machine Girl, är det typ världens bästa film nånsin? Inte för 5 öre men vill man ha en överdriven actionrulle som bjuder på gore-galloré samt en bra story att gå med så kanske machine Girl är just den filmen för dig om du kan leva med en irriterande sidekick, lite överdrivna familjeseder å jävligt mycket bölande. Machine Girl är en bra film till en viss gräns och ett måste för de som gillar Yakuza filmer då denna har en av de mest trubbade uppdateringar av en klassisk japansk genre. Machina Girl får 3,5/5 Guldkameror, men den får mig knappas intresserad av att se dess spin-off.
 
Markus