0

Kaw

Det började med att jag satt å glodde på min dvd kopia av Alfred Hitchcocks the Birds å tänkte ' Markus, du är ju självutnämnd fågelexpert, halvt som halvt utbildad Paleortintolog (läran om fåglars utveckling) å har 5  små gapiga fjäderfän hemma, varav 1 sitter och skiter på din axel just nu, varför i helvete har inte denna film fått skina på Filmfett? Som vanligt blev det en billig kopia istället...
Vad förväntade du dig? The Birds? Det kommer som inlägg 1 000 eller något...

Nånstanns i norra USA får vi se att en bonde råkat köra på en korp med sin traktor vilket gör resten av Konspirationen (en grupp korpat kallas en konspiration, konstapel eller otrevligt) å detta leder till att vi möter våran huvudkaraktär .....Snubbe 1. för jag minns fan inte vad han heter som är i en romans med en tjej. Runt om i stan märker vi en ökad närhet av aggressiva korpar och polisen dras in vilket leder till Snubbe 1s indragning i filmen. Kvinna eller vad hon heter som är inblandad i det hela frågar en amish snubbe för någon annledning om vad som pågår å såklart skyller han allt på guds vrede å att det är vårat eget fel.Snubbe 1. märker att det finns döda kor överallt, de har dött av galna kosjukan och där det finns döda djur finns det såklart asätare, asätare sprider sjukdomar å får de sjukdomar som sina byten har så nu har vi galna korpsjukan eller någe. Vad som pågår är typ att alla måste försvara sig mot korparna, Amish folket har en subplot om att de är inblandade eller något...tror de är de som ägde korna som fick smittan.
Oh the effects....so bad...so shit....

Minns ni när galna kosjukan var det värsta som fanns ett tag runt 2005-2006? inte jag heller men det daterar denna filmen skapligt, men vi får någonting som Hitchcock aldrig erbjöd, en förklaring till varför fåglarna, i detta fall endast asätande korpar (dra åt helvete kråkor och örnar, ni får göra en egen film)  som äter kött av döda kor får smak för människorblod eller nått....de blir aggressiva iallafall.å dåligt CGI för det är ju endå en SYFY originals film å med tanke på att de gett oss så realistiska monster som Sharktopus ¨å Crockosaurus å fler dumma monster än The Asylum så kan du ge dig banne dig på att Kaw inte är ett undandtag men underpresterar idå vi har humoriskt dåliga filmer som Boa VS Python. Jag såg nyss filmen...kommer jag ihåg något? det...det fanns korpar i filmen...tack omslaget för den påminnelsen....karaktärerna?....um..minns inga och de försöker inte ens göra karaktärerna realistiska människor utan pjäser i ett större spel med förutsägbart manus som följs strikt som om Stanley Kubrick han själv hade återuppstått och filmat en absolut skräpfilm som inte är läskig, mycket fake outs och misslyckas med poängen helt, Korpar kan vara läskigt å underhållande, opera bevisade det men i Kaw är det bara en skugga och detta kommer bli svårt att förklara men....korparnas karaktär... i filmen är bara svarta fåglar... en orp kan vara så mycet mer såsom i Opera där de är en drivande kraft och nyckel igrediens till att storyn avslutas, eller i Resident Evil Extinction där kråkfåglar utgör ett gigantiskt hinder för huvudkaraktärerna på ett jävligt spänt sätt å är en av de bästa scenerna i hela serien men i Kaw? i Kaw hade man lika gärna kunnat byta ut dem mot fiskmåsar och få exakt samma resultat. I vissa scener är effekterna så dåliga att även The Birds som kom ut 40 år tidigare är bättre men de uppnår aldrig Birdemic nivå av effekter men när korparna är riktiga så är det najs för det enda positiva med filmen är att de faktiskt lyckades bra med å träna korparna. Kaw är en tråkig, seg och utdragen film vars skräckelement är på en låg nivå, det märks att den var gjord för tv av ett bolag secialliserar sig på kvantite än kvalité, hoppas Netflix gör en liknande film till bättre lycka för djurskräck kan göras bra, men i detta fall är det en av genrens många missar. Kaw får 0.5/5 Guldkameror.
 
Markus