0

Hercules

McDonalds-leksaker! Jag hade en älskad sådan från filmen Hercules. Det var någon typ av snurra med ögon på eller något. Minns att jag hade någon konstig fascination för det. Sedan hade jag även spelet Hercules på Demo-skiva på PS1. Så där har vi lite backstory om min relation till denna Disney-rulle!
 
 
Hercules är Zeus son. En stark liten parvel redan som barn. Men dödsguden Hades är sur på denna nya unge och bestämmer sig att kidnappa honom med sina medhjälpare. Detta misslyckas och ungen hamnar på jorden. Herc växer upp bland folket men har svårt att passa in för sin gudomliga styrka. När han börjar förstå sitt ursprung måste han träna för att visa sina hjältedåd för Zeus. Detta för att återvända hem till sitt kungadöme!
 
 
På många sätt påminner Hercules filmen om Thor. Fast denna är lite roligare. Likheterna är slående. Gud hamnar på jorden, måste återfå sin kraft och hans rival från sitt hem är ute efter hans liv. Skillnaden är att Hercules har en massa visuella skämt och bra musik. Zero to Hero är nog favoriten och det är ostigt och mysigt.
 
 
James Woods och Danny Devito gör underhållande prestationer och överlag?
Filmen får 3 av 5 guldkameror.
 
Robin