0

Game Night

Som Drakar och Demoner-nörd tycker jag det kan vara kul att recensera en film om ett tävlingsinriktat par. I en komedi/action-film jag ville se på bio...men är glad att jag missade.
 
 
Max är en sönderstressad och tävlingsinriktad person som hittar sin like i Annie. Båda dejtar och blir omöjliga att separera på. Under en spelkväll bjuds Max jobbiga brorsa, Brooks in. Och alla par som är med tvingas vara involverade i en mordgåta, med riktiga inhyrda skådisar. Brooks kidnappas under spelets gång och samtliga par samarbetar för att "rädda" honom och vinna spelet.
 
 
Frågan är helt enkelt om detta är spel eller på riktigt. Är allt arrangerat av Brooks och ett skämt som han vill tvinga in Max och Annie i? Max är trött på att stå i sin broders skugga och vill avsluta spelet och för en gångs skull vara en vinnare över hans bror.
 
 
Det finns några smått roliga scener i filmens mitt. Som när Max blivit skjuten och kulan måste ut vare sig han vill eller ej. Och filmens koncept är bra. Däremot är filmen så sjukt överinvecklad. Och humorn i dumma beslut är inte lika roliga som dom DnD äventyr jag varit involverad i. Sällskapsspel kan balla ut totalt på ett annat sätt än "knasig humor". Och det känns inte här.
 
Överlag en mellanmjölk och lättglömd film med simpel humor. 2 av 5 guldkameror.
 
Robin