0

Air Force One

Jag fick en massa gratis VHS för ett tag sedan och detta var en av dom. Packad till max med kända namn. Harrison Ford, Dean Stockwell, Gary Oldman och Glen Close bland annat. Och Peter Parkers husvärd i första Spiderman. Antar att han blev sur efter kommentaren om den rostiga dörren och beslöt sig bli terrorist.
 
 
Storyn? Air Force One. President Marshall sitter på planet med hela staben och sin familj. Men tv-reporters visar sig egentligen vara...TERRORISTER! Och dom slår till precis när planet ska lyfta. Marshall är en modig jävel och gömmer sig i planet istället för att fly med sin escape-pod (som för tankarna till flykten från new york). Men denna presidenten är också en före detta soldat och han tänker slåss för allas säkerhet!
 
 
Air Force One är lika subtil som en kulspruta som skjuter atom-bomber. Överamerikansk musik, en president som är en sådan goody-two-shoes president att det nuvarande USA nästan är en South Park parodi på denna rulle. Gary Oldman är en överdriven badguy och hans motiv är oklara. Filmen är jävligt välgjord i action och produktion! Men också väldigt IQ-befriad. Kort sagt, en dummare variant av Die Hard.
 
 
Jag såg filmen på VHS och fick lite roliga teasers på Starship Troopers och Face Off i trailers. Det var nog det bästa med filmen.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin