0

The Equalizer 2

Att se Denzel Washington rensa upp i städerna i första filmen var väldigt glädjande. Trailern till uppföljaren kändes sådär, men jag ville ändå ge den en chans på stora duken!
 
 
Robert McCall är tillbaka! Denna gången jobbar han som taxi-chaufför. Han tar väl hand om sina trevliga kunder, men han har verkligen inte glömt bort kraften av godhet...och brukar läxa upp orättvisor med sina käftsmällar! En dag blir hans vännina mördad. Och som före detta CIA-agent kommer Robert McCall göra allt för att hitta den ansvarige.
 
 
Tyvärr så är huvudstoryn rätt svag. I förra filmen fick vi ju ha en väldigt cool fysisk motståndare i den ryska psykopaten. Här är skurkarna obefintliga och McCall är nästan för brutal för att dom skall ha en chans mot honom. Men filmen skiner i dess andra historier. Precis som i första filmen, eller Dirty Harry serien, så får McCall vara med om olika småhistorier som vävs in i filmen.
 
 
Att se McCall bli en fadersgestalt åt en gängmedlem är oerhört givande. Eller att han försöker hjälpa en gammal tysk hitta sin förlorade syster. Filmen har ett väldigt stort hjärta och Denzel strålar karisma. Detta räddar många småfel som annars kunde vara stora. Det läggs upp en riktigt cool "arena" för en episk slightfight. Men tyvärr är McCall så cool att han knappast möter motstånd.
Filmen är värd att ses, men ettan är några steg bättre.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin