0

Stargate

Stargate började inte som en TV-serie. Utan den började som en film av Roland Emmerich.
 
 
Under 30-talet grävdes en artifakt upp i egypten. Något som liknar en portal. Nutid. Dr Jackson håller föredrag som taget ur Indiana Jones när han får möjligheten att åka till en hemlig bas och se artifakten. Det är en äldre kvinna, Cathrine, som gett honom jobbet. Men i basen dyker den buttre översten Jack O'Niell upp. Han jobbar tillsammans med forskarna när portalen öppnas, till en annan del av universum. Jackson, O'Niell och några soldater kliver ut på en sandplanet inte helt olik gamla egypten...
 
 
Stargate är en väldigt intressant film om man gillar science fiction som utforskar andra fiktiva kulturer. Jag drar många paralleller till Mad Max 3 då det inte dyker upp en fiende förrens filmens sista halva. Men jag gillar ändå den mer utforskande och mystiska delen filmen presenterar. Ra, filmens utomjordiska hot, är däremot rätt cool.
 
 
Stargate är intressant! Seg, men snygg att kolla på. Rekvisitan och fotot är väldigt välgjort och musiken är tung. Kurt Russel och James Spader har en väldigt bra kemi. Kort och gott så ser jag inget film om filmen, utan gillar den!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin