0

Live by Night

Joe Coughlin var en soldat som efter första världskriget blivit en tjuv i Boston. Men när han rånar gangstern Albert White dras han in i ett krig som involverar den förbjudna spriten rom. Han bestämmer sig för att hjälpa Albert då han i hemlighet strular med Alberts tjej, Emma. Men saker och ting ballar ut totalt och snart tvingas Joe använda sin list för att bli stenrik och undvika sina fiender.
 
 
Joe är konstant en god människa, trots sina tvivelaktiga ambitioner.
 
Live by Night präglas av intressanta karaktärer. Ett äckligt KKK-svin, Joes lojala medarbetare Dion och en predikant som motsätter sig hans tankar om att bygga casino. Filmen gjordes av Ben Affleck som faktiskt även presterar i en sjukt bra huvudroll. Filmen har en tystare dialog och man får spetsa öronen vilket fungerar fint med det vackra fotot och prestationer som använder minimalistiska rörelser till bästa resultat.
 
 
 
Kort och gott så är detta ingen film för den som vill höra f-bombs eller se explosioner nonstop. Men den som vill kasta sig in i intressanta karaktärs-relationer, drama och utvecklande i manus så passar filmen fint.
Jag satt som klistrad och tyckte filmen var hypnotiserande bra!
 
3,5 av 5 guldkameror.
 
Robin