0

Ice Cream Man

Allright, detta är den första review jag skriver på ett bra tag då jag vart sjuk så vi kör nått simpelt man bara kan stänga av hjärnkontoret på. Som ung bevittnade unga Gregory den lokala glassgubbens mord, Gregory älskade glass så mycket att han som vuxen återvänder till staden för att själv bli glassgubbe, vart har då Greg varit? Det berättar vi senare. Hans glassbil är dock råttcity number one och hans glass innehåller kackelackor. Några av barnen som köpte glass under dagen blir publikens följeslagare ett tag men snart dyker Greg upp och mördar en hund med en kniv han gömt i en glasstrut och nu har Greg en helt ny ingrediens i sin glass. Värre blir det när en unge försvinner efter att ha varit i samma park där Gregs glassbil står. Vi i publiken får ju se att lillgrabben numera är Rocky Road glass (rocky Road är ett känt glassmärke).
 
"No bad days Gregory, only happy, happy happy, days"

Tuna, en utav barnen vi följer bevittnar hur Greg efter att ha råkat avslöja ett blodigt vapen kidnappar hans kompis "NÖRD" som är hans enda karaktärsdrag och sen får vi veta att det inte är pojken som ligger i glassen, det är den kusliga banksnubben som jag aldrig nämnde. Grabben hinner undan och skvallrar för snuten som dyker upp med ransäkningsorder. Snuten genomsöker Gregs ny köpta glassbar som tidigare ägdes utav glassgubben som han bevittnade mordet på som liten. Med en glassfabrik mindre är Greg supersur och han vet just vart han ska vända sig för hämnd. Men några av traktens snutar börjar genomsöka det mentalsjukhus Greg spenderade sin uppväxt på för att se precis hur effektiva doktorerna där är.
 
"Serve and protect my arse".....tänk dig en snobbig brittisk kvinna säga det, då blir det roligt

Så....har jag berättat om min favorit sub-genre i skräckgenren? Men-At-Work kallar jag den då jag inte riktigt vet om detta är en egen genre men i denna katigori hittar vi humoriska filmer såsom Dentist filmerna, Dr. Giggles, denne, Psycho Cop och den bästa inom denna subkatigori, Maniac Cop trilogin...tyvärr ser vi inte Maniac Cop utan Ice Cream Man... finns det fler sånna filmer?....hoppas det. Så denna film, med Ron Howards brosa Clint i huvudrollen är gjord utav en man som .....detta är hans enda icke porrfilm helt enkelt. Med Ice Cream Man har vi ett roligt koncept...mer än det får vi inte tyvärr då filmen försöker vara en skräckkomedi men kommer tyvärr inte längre än en b-skräckis i samma anda som Hobgoblins fast med mer produktionsvärde och bättre skådisar. Vissa scener är lite småroliga så filmen är inte ett totalt misslyckande och endel goreeffekter är rätt skapliga så att säga att filmens regissör inte har en ledtråd om vad han håller på med vore lögn och tyvärr gjorde regissören aldrig mer en riktig spelfilm till utan gjorde klassiska porrrullar såsom "In your face 3"  "cry babies 1, Anal Scream" och en som helt enkelt heter "Fetish". Filmen är också en av få filmer där barnskådespelarna inte är helt värdelösa utan har mer eller mindre ett intryck utav IT  då det är dem mot något de egentligen inte förstår och består av en tjockis och en tjej...barnen är såklart mobbade och har varrierande familjeliv. Filmen är inte världens skräckkalas, eller komiska mästerverk, den är inte ens halvvägs på vardera utan en...kul addition, en film som inte har rätt eller vett att existera men gör det endå och världen är en gnutta roligare för att en sådan dum idé faktiskt lyckades att bli av trots varrierande resultat.  Clint Howard i rollen som Greg är filmens bästa med filmen och det gör att uppföljaren som aldrig blev av en sorlig historia då Clint skulle återvänt men då en indiegogo misslyckades 2014 fick Ice Cream Man 2 aldrig se dagens ljus. Ice Cream man är typ sevärd om man gillar dålig skräck ....eller bara..dumma idéer  ..... Ice Cream Man får svag 2/5 Guldkameror. Ingen film som räddar filmkvällen men för en ensam filmtittare är den 1.5 timme som går rätt fort och det är inte Clint Howards sämsta skräckfilm, glöm inte att han var med i Silent Night Deadly Night 4 och i den där Uwe Boll filmen om ön...vet i fan vad den heter and I cant be fucked to look it up.
 
Markus