0

The Endless

Aaron och Justin flydde en sekt när dom var yngre. Nu, efter 10 år, så vill Aaron tillbaka för ett riktigt adjö. Justin känner sig extremt skepisk, men går med på det. Camp Arcadia är en trevlig plats och alla är som en stor familj. Men deras religion är vad som gör Justin orolig. Inte för deras märkliga tro. Utan för att något inte följer fysikens lagar i omgivningen.
 
 
The Endless är en extremt atmosfärisk film med sylvast skådespel. Det är inte ofta som en sekt kan ses i sådant positivt väder, men här är Camp Arcadia faktiskt en trevlig skara människor. Dom sköter sig själva och tar varmt emot deras tillfälliga besökare.
 
Det går inte riktigt att sätta fingret på vad som är det obehagliga i filmen. Tids-zoner och två månar syns på himlavarvet och sekten i sig kan inte ens förklara vad dom tillber. Men något är rubbat. Filmen använder ett speciellt objektiv som nästan gör en fish-eye liknande effekt vid panorering. Detta ger också en känsla av att något inte är som det skall vara.
 
Bröderna känner att något är annorlunda.
 
Överlag gillar jag den starkt, även om jag verkligen inte kan förklara vad tusan det är för övernaturligt som händer. Men den har en psykologisk Lovecraft-inspirerad känsla över sig.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin