0

The Conjuring 2

 
Finns hemsökta hus? Eller är det bara en myt? Dagens film påstås vara baserad på en av världens mest hemsökta boenden i London.
 
Fotot från den riktiga (?) Enfield upplevelsen.
 
England 1977. En stressad mamma hinner inte märka att hennes dotter leker med ett Oiji-bräde. Det är nu som konstiga saker börjar ske. Huset drabbas av besök från en äcklig gubbe och en skrämmande nunna. En nunna som mediet Lorainne Warren tidigare blivit hemsökt av. Lorainne är skeptisk till att besöka huset då hon är rädd att hennes man, Ed Warren, kommer dö en hemsk död. Men snart besöker dom huset och inser en makt som är oväntat hotfull...
 
 
The Conjuring 2 lyckas med en atmosfär med det regniga London, de slitna tapeterna och huset som uppenbart bär på något tungt. Karaktärerna har utvecklats en hel del och känns trovärdiga. Ed och Lorainne bryr sig om familjen men vet inte om ens dom kan stoppa vad som händer. 
 
 
Men samma problem finns kvar från ettan. Slutet är överdrivet och många skräckelement känns lite för överdrivna. Det hoppar upp många monster och varelser och ibland undrar jag hur många demoner som "av en händelse" hemsöker just denna familjen.
 
Men överlag gillar jag den lite mer än ettan och den rekommenderas som en skön popkorn film!
 
3 av 5 guldkameror
 
Robin