0

Gonjiam: Haunted Asylum

 
Youtube-kanalen Horror Times visar upp ett klipp på när 2 ungdomar försöker bryta sig in i en dörr i ett beryktat sinnesjukhus. I videon syns ett likblekt ansikte som bevakar dom från avstånd. Horror Times är en känd Youtube-kanal som skall live-streama deras resa till sjukhuset, Gonjiam, och försöka öppna den låsta dörren. Tre av deras största fans får följa med på resan genom Gonjiam en ödesdidrig natt. Med speciella kameror som filmar deras ansikten och det dom ser, samt uppsatta kameror i olika rum så börjar resan.
 
 
Det är inte ofta jag får hjärtklappning under en film. Men Gonjiams mörka korridorer, mystiska dörrar och obehagliga ljud väcker stark oro i min själ. Detta är en av de mest logiska found-footage rysarna, då allt är till en live-stream. Och kamerornas speciella struktur gör att vi ser allt som händer och slipper för mycket skakiga kameror.
 
 
Gamla fotografier, den låsta dörren ingen har kunnat rubba. Och Silent Hill-liknande varelser. Detta är ren terror som jag verkligen garanterar kommer ge sjuka reslutat.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin