0

Frankenstein created Woman

 
Hur fan överlever Victor Frankenstein en explosion i Castle Frankenstein men skit i det, vi följer Frankensteins unga assistent Hans  som barn som vittnar om sin fars avrättning och ÄN EN GÅNG är det visst inte Hans från Revenge utan en helt ny HANS! VI HAR 3 KARAKTÄRER PÅ RAKEN SOM HETER HANS OCH SOM HAR SAMMA JÄVLA ROLL I FILMEN! Hr som helst, Hans har en flickvän i Christina som inte gillar Dr. Frankenstein och hon är tydligen missbildad på ena sidan av fejset  men det dröjer innan vi får se.  I byn finns ett pack med ett par dickheads som Hans hatar som verkar ha the höts för hans flickvän Christina och Hans står upp med nävar och sparkar vilket leder till att han blir arresterad men även det flyr han. Vad har Fankenstein med något att göra i denna historia?
"Technically, yes. But, my soul had not left my body. For one whole hour - I was dead."

Fysiska ting är för överdrivet, vi har paraboler som kan få själar att byta kroppar och det är mer övernaturligt än sci-fi men de skiter vi i yo för Christinas pappa, bartendern på baren där vi träffade de där dickheads blir mördad utav...ja..the dickheads och Hans får skulden å VIPS vi sitter nu i To kill a Mockingbird utan svarta människor i en Frankenstein film. Hans blir avrättad och Christina blir galen och tar självmord å det är nu Frankenstein kommer in i bilden ....
"For one hour my body had died. And yet, my soul remained. Now, why? Where was it? Was it - was it - trapped - within me? Could it be trapped forever? Could I - could I - trap it myself?"

Kommer ni ihåg det jag skrev om Evil of Frankenstein? Önskar jag hade sparat det till denna review för den här filmen ger mig inget mer än resten av serien. Det stora är att Hans är huvudpersonen och Frankenstein är en viktig sidokaraktär å att de försöker överföra själen istället för hjärnor så det är mindre gore. Filmens skurkar, rikemans gänget är de sämsta skurkar i en Hammer film sedan djävulsdyrkaren i Dracula 1972 AD  och har den där typiska pappa betalar attityden för 1700-talet. Så vi har i det stora hela...en transa som filmens skurk, en karls själ i en kvinnas kropp och såklart är honhan ute efter hämnd...vad fan hände med Christinas själ föresten?   Fast sen snackar han med henne så hon är typ schritzofen men vad som kommer ske är rätt uppenbart  fram tills slutet då filmens stora tvist sker på Hanstinas (det är vad jag kallar filmens "monster" nu) egna accord medans Frankenstein bara gillar läget och ser ut som om att han faktiskt lärt sig en viktig läxa, wtf Hammer? men oroa er inte, den han han glömt till nästa film endå. utav alla namn som kan dyka upp så är det Martin Scorscese som gör det då denna film utan att vara sarkastisk är en av hans favoritfilmer, och ja i serien är den typ på en av de bättre enligt mig men endast efter själtransplationen, annars är den inte överdrivet bra eller överdrivet dålig, skum....skum är det enda ordet man skulle kunna förklara den då den är snäppet över medioker och snäppet under minnesvärd. Frankenstein Created woman får svag 3/5 Guldkmameror.
 
Markus