0

Dracula Vs Frankenstein

 
Så Dr. Frankensteins sista avkomma vill såklart ge sig in i familje branchen och skapat sitt egna monster med hjälp av en imbicill man spelad av Lon Chaney Jr. som inte ens är puckelrygg, bara utvecklingsstörd eller nått. POOF så dyker Dracula upp och erbjuder sin hjälp i utbyte mot ett motgift mot sin solallergi. På något sätt har Dracula kvarlevorna av det orginella Frankenstein Monstret som bara är halvfärdigt.. Detta utspelar sig en halvtimme in i filmen då vi spenderar massvis tid innan vi får se nån av dessa med andra karaktärer såsom polisen och sedan tivolifolk, däribland en dvärg som äter upp en dollar sedel spelad av Angelo Rossitto som vi såg i Freaks och som Master, ena halvan av Master Blaster från Mad Max 3...där tar typ allt intressant med filmen slut.  och sen börjar folk dö yeadda yeadda yeadda.
Bilden är bättre kvalité än det format jag såg filmen i...

Så det finns typ ingenting å säga om den här filmen, den är så tråkig fram till de sista minuterna och när saker faktiskt händer är det för mörkt för att se något...det har varit ca 40 år vi väntat på detta och när det väl hände ser vi inte ett skit. Jag lovar Dracula och Frankenstein kom båda ut 1931 och sedan Frankenstein VS the wolfman, House of Frankenstein/Dracula och Abbot och Castello meets Frankenstein slogs aldrig dessa 2 monster utan båda slogs mest mot Wolfman men nu, när det sker...får vi inte se något...kanske tur det för med tanke på hur resten av filmen är missar vi nog inget. Vem designade dessa monster? Frankensteins monster ansikte  ser ut som en säck någon sparkat på, Dracula ser ut som en 70-tals halick från en billig porrfilm och Stackars Jävla Lon Chaney Jr. spelar en stum idiot som bara gör grimacher åt kameran medans J. Carrol Naish spelar Dr. Frankenstein han själv...dessa 2 roller var vardera skådis sista innan de dog. Dracula spelas av en snubbe som heter Zandor Vorkov och han har bara gjort denna film och en annan, Brain of Blood (det är så en hjärna funkar men ok) där han spelade Mohammed... och enligt IMDB var han en finansering som ville vara med i filmerna.Det är som att se 2 olika filmerna, endast scenerna med Doktor Frankenstein och Dracula är typ de enda värda att snacka om faktiskt, resten är bara ....filler typ. Dracula Vs Frankenstein får 1/5 Guldkameror.
Hur är det bästa med en Monsterfilm att en snubbe från Freaks är med i en mindre roll??
 
Filmfetts Frankenstein vecka slutar lite abrubt där med en riktig skitfilm som inte bjuder på något roligt, men hoppas du inte blir för avtänd för denna Halloween är det hinna ikapp som gäller, delar av skräckfilms serier vi inte haft med, filmer som inte fått plats på tidigare Halloween firanden så häng kvar, filmfett återvänder snart med mycket bättre rullar!
 
Markus