0

What Happened to Monday

Hög tid för en film som tydligen produceras av Netflix! Men ni skall inte vara rädda, för detta är fan en sjukt bra sci-fi film som för tankarna till filmerna baserade på Philip K. Dicks böcker. Ni vet, Blade Runner, Total Recall och Screamers.
 
 
Framtiden. Jorden är överpopulerad. Därför får man bara skaffa ett barn per familj. Syskonen tvingas annars frysas ner i kryomaskiner. Noomi Rapace spelar 7 syskon, alla med dagarnas namn. Dom har levt i samma hus utan någons vetskap. Alla tar alteregot Karen Settman när de vistas utomhus. Monday går ut på måndagar som Karen, Tuesday tar tisdagar osv. Men en dag....försvinner Monday! Ingen av systrarna vet vad hon har gjort under sin dag och snart inser dom att deras hemliga liv...kan vara i fara!
 
 
Noomi Rapace spelar alla 7 roller jävligt bra. Och att se Willem Defoe som deras morfar är mysigt. Men filmen är mer än bara ett intressant koncept. Den har bra action, iskalla och sjukt spännande scener och är en film där det bästa manuset verkligen blev en sjukt bra film. Det är även Tommy Wirkola (Död Snö filmerna) som dragit från Norge till USA för att göra den här filmen. 
 
 
 
Ärligt talat tror jag att detta kommer vara en film som håller sig långt in i vår framtid. Som en framtida kultfilm! Så passa på att se den, för jag var sjukt imponerad.
 
4 av 5 guldkameror
 
Robin