0

Stereo

Halloween är över tyvärr och vi återgår till "vanliga" filmer.....och ni som följt oss vet att vanligt betyder skum skit! Så nu är det dags för kanadensaren David Cronnenberg och hans första film på 1 timme. Som är med som extra-material i Studio S suveräna lansering av The Brood tillsammans med en annan långfilm....NEVERMIND! Jag nördar ut som vanligt!
 
Cronenberg är nice! Men ibland blir han för pretantiös för min smak.
 
Ett institut jobbar med det paranormala. Vilket innebär att patienterna kommunicerar med varandra via telepati. En ny läkare åker till byggnaden och inspekterar. Patienterna suger på napp-ringar (?) och ligger med varandra. Och...det är typ hela filmen på en timme!
 
 
Stereo är en sjukt ovanlig film. Det finns ingen dialog eller ljud. Det enda som finns är en satans jobbig voice over som berättar om de "psykologiska experiment" som genomförs på institutet. Detta för tankarna till högstadiet. När läraren fifflade med nån VHS-spelare som sett Hitlers dagar och man satt i ett kvavt rum med graffiti-målning (inomhus) i en sådan okarismatisk miljö. När VHS-spelaren drar igång och skiten börjar så är tv'n sönder och visar ett blått filter över hela skiten. Hade stolarna varit lite skönare hade man inte fått ryggskott av att glida ner i dom jävla stolarna. Olle längst bak rökhostar aska ur lungorna och lärarens hjärna vandrar ut ur salen som en psykisk kraft tagen från filmen Scanners. Men DU är tvungen att sitta där och se HELA JÄVLA SKITEN!!!!
 
 
Jag gillar Cronenberg. Fan, han bjöd ju oss på Ironsides suveräna rollprestation i Scanners (I'll suck your brain dry!!!). Men Stereo kan fan spolas ner i avloppet....
 
Min reaktion. Long live the new flesh!
 
0,5 av 5 guldkameror
 
Robin