0

Samurai Cop 2 Deadly Vengence

You fucking know they made a sequel, och då Z'Dars karaktär dog och Z'Dar han själv dog samma år som Samurai Cop 2 kom ut så slår de till med en annan kultförklarad skådis, Tommy Wiseau.
 
Oh Hi Tommy
 
Samurai och Washington är tillbaka och mer dank än vanligt....och äldre med Samurai även har en flickvän vid namn Jennifer som vill ha barn. En dag i parken mördas Jennifer framför ögonen på Samurai och en massa ankor som jag först trodde var  sothöns.  Flera år senare får vi veta att Katana gänget fortfarande är aktiva och även är på gränsen till krig med Shingujo...shinggouju...shi-bla bla, Shinjuku  klanen men Katana klanen lever vidare i förra skurkens dotter som ute efter hämnd och har precis mördat en senator. Katanas ledare Fujiyama har sett i en dröm hur Joe Marshall förstör hela klanen och ger ett pris på hans huvud. Katana klanen utövar ett mord på Shinjutsu klanens ledare  vilket leder till gängkrig. Washington lägger sig i fallet men polismästaren slänger ut han och vi får jävligt mycket Washington i den här filmen.
 
"No that wasnt me, there's alot of Maniac Cops running around the woods"

Utan rättigheter till fallet söker Washington upp Joe Marshall som sedan sin flickväns död levt som erimit i en gammal fabrik 400 miles bort mitt i öknen. Efter mycket övertygande är Joe och Washington tillbaka efter 25 år i tjänst och redo att sparka Katana röv än en gång! Men resan hem blir långt från lugn då både Shinjutsu och Katana trupper är med på planet.  Väl hemma besöker de ett gammalt bekant ansikte för å få mer info om läget. Med ett nytt kärleksintresse i ett av vittnerna från flygplanet, vapen i högsta hugg är Joe och Washington redo att ta sig an både Fujiyama, hans klar och Shinjuku klanen och deras nya ledare Linton. I en skum tvist försöker Joe göra om sin nya flamma till den han förlorade 25 år sedan, detta blev mer invecklat än vad man först trodde.
 
" come on we gotta go, btw, your partner's kinda hot"

Samurai Cop 2 fick intäkter genom en indigogo kampanj där fans gav stålar för å få filmen gjord och tro fan det lyckades och inte bara med det men även råd med en egen musik, stora namn såsom Tommy Wiseau och porrstjärnan Lexi Belle och är i det stora hela en jäkligt välproducerad indie film i jämnförelse med vad Indiegogo filmer vanligtvis brukar leverera. Tyvärr är den mycket mer proffisionell, det är bra och dåligt då mycket av den self-aweare humorn är borta fast Washington och Joe är rätt roliga men inte lika roliga.och enligt IMDB så var Indigogon inte 100% ärlig då massor mer lovades såsom George Lazenby, George "Godfry Ho filmer" Harrison och Robert Z'Dar utlovades i filmen men ingen av dessa poppar upp, och endast Z'Dar har en vettig annledning då han precis dött innan hans filmer kunde ens påbörjas, på tal om Maniac Cop, Z'Dars medstjärna Laurene Landon som spelade Mallory i Maniac Cop 1-2 spelar Washingtons partner. Mark Frazer som spelar Washington och Matthew Karedas som spelas Marshall är båda tillbaka och det är kul då verken eller gjort andra filmer utan mer tv serier, karedas visste man inte ens levde så första utgåvan av manuset handlade om Joe Marshalls dotter och Washington teamar upp och nu....nu...blir det även lite dramatiskt mellan de båda, Frazer har fan blivit bättre, Karedas är lika skum som vanligt. Först trodde jag Revenge of the Samurai Cop var en tredje inslag i serien men nope det är bara en recut med mindre våld och naket, en mycket tråkigare version alltså. Samurai Cop 2 Deadly Vengence  är en ...... ja...lite av en besvikelse, den har potential att bli lika Underhållande som första och det lyckades den nästan med men det är lite kvar, Tommy Wiseau är tokig som vasen, drama blandat med komiska karaktärer såsom Washington och Marshall är en fin mix som jag inte förväntade mig men tyvärr är Tommy Wiseau den enda som verkar överdriven, speciellt då han utför Hirikiri på en annan man medans han skriker japansk nonsens  medans de 2 huvudkaraktärerna är mer strandande i verkligheten än vad de var i förra filmen.....bra action räddar dock filmen! Samurai Cop 2 Deadly Vengence får 3 av 5 guldkameror.
 
Markus