0

Pirates of the carbbien: On Stranger Tides

I slutet av Pirates 3 så sådde de frön om att Jacks nästa äventyr skulle involvera ungdomenskälla men ur hittar man den? Spaniens konung har fått tag i en dagbok från en man som påstås ha hittat den och skickar genast ut trupper. Samtidigt i London står Jack Sparrow inför rätta å riskerar hängning men i Jacks ställe står stackars Gibbs istället och domaren är Jack i förklädnad. Gibbs berättar för Jack att han är där för Jack letar efter en besättning till sin båt....vilket Jack egentligen inte har gjort.. det finns en imitatör i krokarna som använder Jacks goda namn för att få sin besättning.Till och med detta har englands kung hört och tar honom in till sitt slott för utfrågning då konungen vill nå källan innan spanjorerna gör det och vill att Jack ska leda en expedition på deras bekostnad med Barbossa som skeppets kapten som nu jobbar i kronans namn. Jack är dock inte till salu utan flyr slottet och möter sin far på en bar och de snackar lite men innan han vet ordet av står han öga mot öga med sin imitatör, ett ansikte från Jacks förflutna, Angelica, Jacks ex å dotter till den ökända piraten Blackbeard.
These arent the cups the audience paid to see!

Jack och Angelica teamar upp för å leta efter ungdomens källa medans Barbossa norpar åt sig Gibbs till sin sida då Gibbs förstört kartan men minns den utantll så nu MÅSTE Barbossa ha Gibbs levande. Jack finner sig som moppojke på Blackbeards skepp.  På skeppet hittar Jack Blackbeard, hans zombiefierade löntjanter och världens tråkigaste jävla sidokaraktär någonsin som senare faller för en sjösjungfru som Blackbeard behöver för att få henne gråta å använda tårarna för att aktivera källan innan en enbent man kommer döda honom inom en viss tid.....sa jag det att Barbossa från ingenstanns förlorat benen mellan filmerna? Yepp ni ser alla vart det är påväg, förutsägbar inom en tredjedel av filmen ens gått, en meninglös romans blomstrar å Angelicas pappa visar sig vara ett dickhole å mitt i smeten står Jack å vinglar med armarna.
 
yeadda yeadda, audience reactions yeadda yeadda critics when they saw it and so on

Jag kom nyss på...i hela serien plunderar piraterna endast 1 gång...i första filmen när Barbossas männ attackerar Tortuga stället, Elizabeths hemstad, i resten av serien slåss de bara mot sina fiender, brittiska och spanska emperiet, Jack han själv har aldrig plundrat i hela serien....och Barbossa har gjort det en gång, men de har aldrig pirat-at på riktigt då de aldrig anfallit en båt pga profit, endast för att driva storyn frammåt eller hämta något som har med en förbannelse att göra...dude...  Denna tar sin föregångares trofé att vara den dyraste filmen nånsin ....det märks inte alls, den gör inget speciellt, den är mycket kortare än sin föregångare och bjuder inte på så storslagna scener eller intressanta karaktärer och dumpar sina 3 största skådisar, Orlando Bloom, Kiara Knightly och de underhållande sidokaraktärerna för en handskara av det återstående assemblet såsom dvärgen, Gibbs, Barbossa i kronans tjänst och Jack och de nya karaktärerna, sjäjungfrun, blackbeard och penelope Cruz karaktär är trååååk, men Blackbeard är den minst tråkiga.  Brittaniens konung spelas av Harry Potters farbror Richard Griffith i en av sina sista roller, och han gör ett bra jobb men får tyvärr inte mycket att jobba med, var tjock å sur" lär ha varit det enda de gav stackarn. Å där har vi filmens stora problem, den bjuder inte på nått intressant, vi har sett allt det roliga förr, gjort bättre och alltså, de gjorde världens grej att Kieth Richard var Jacks pappa...han är med i en scen, Blackbeard känner Jack från innan, det gör alla skurkar i serien, vi har 2 turturduvor som kommer från 2 olika klasser...det har vi med sett innan, en hemsökt båt, sett, en mystisk ö med hed magiska krafter? SETT SETT SETT. Dialogen är piss, källan av ungdom är inte cool utan är bara komplicerad, spanjorerna kunde ha varit mer intressanta. On Stranger tides är bara onödig och en tidsdödare och ett stort slöseri med pengar. Flmens actionscener är med rätt så lama men musiken räddar oftast dem så de blir godkända men detta räddar inte filmen som helt klart är filmseriens lägsta punkt å den enda filmen jag inte rekomenderar, se 5an istället, det enda som betyder nått är att Scrub har en liten roll i 5an å att svarta pärlan hamnar i en flaska på nått vis till 5an, mer....mer bistår den inte med och får 1,5/5 Guldkameror.
 
Markus