0

Halloween (2018)

Det är dags att sätta kniven i seriens sista film (hittils). Men denna gången är det Robin bakom tangentbordet som avslutar Halloween-serien med den högst bio-aktuella Halloween från 2018. Samma titel som förra filmen...vilket är förvirrande då detta är en uppföljare till orginalet från 70-talet.
Den ignorerar helt enhelt resten av serien. John Carpenter och hans grymma gäng står för musiken och han har själv haft ett finger med i filmens produktion.
 
 
Michael Myers har suttit inne i 40 år. Ingen har hört honom säga ett ord efter hans misslyckade försök att döda Laurie Strode den tragiska mordsnatten för 40 år sedan. Myer har blivit en legend och den försupna och slitna Strode lever ett trasigt liv efter händelserna. Men halloween-natten närmar sig...
 
 
Första filmen är lite annorlunda. Då Myers njöt av att få offern lida av hans hemsökande närvaro. Nu är Myers däremot förbannad och har inte tid till att hemsöka längre. Istället ger han sig ut på en slakt-turné. Är det en dålig sak? Nödvändigtvis inte! Dessutom följer vi en rad olika karaktärer och filmens uppdelningar känns episodiska vilken jag tycker är jättebra! Som om tre seperata filmen går in i varandra utan att det blir irriterande.
 
 
Ser man filmen som en psykologisk rysare om en seriemördare så blir man rätt nöjd med filmens resultat. Ser man den som en slasher i vanliga maneér så blir man ganska besviken.
 
Halloween är inte perfekt, men en väldigt värdig uppföljare och en lite speciell typ av film från mannen som gav oss thriller-dramat Joe med Nicholas Cage. Jag tycker den är värd att spana in! 3 av 5 guldkameror.
 
Robin