0

Elvira Mistress of the Dark

Vem vet inte vem Elvira är? En skräckfilmshost till programet Eleviras Movie Macabre som var på tv mellan 1981-1986 å sedan har ett par försök till att återuppliva serien i modern tid gjorts. Elvira har under sina år introducerat tv världen till många skräckfilmsikoner såsim Blacula, The Melting man, Willard men blev själv ett känt ansikte inom skräck .....men mer känd är hennes massiva bröst som fångade allas uppmärksamhet å så kom denna film ut
 
"Im Elvira but you can call me...tonight"

Elvira är skräckfilmspresentatör på en sunken kanal som precis fått en ny ägare vid namn Earl Hooter och det första han gör är att greppa Elvira om tuttarna så hon slutar och lovar att hennes kommande las vegas akt ska bli den största men tyvärr är hon 50 laxar kort. men turen ler för precis då slängs ett testamente sågott som rätt i facet. Hon tar sig till den lilla staden som kallas Fallwell där testamentet ska läsas upp och där brakar hennes bil ihop så hon blir fast. Så Elvira skapar kaos i den lilla stan där alla killar i stan medans traktens tjejer endast ser en rival, Elvira passar inte in helt enkelt. När testamentet läses upp "vinner" Elvira ett hus, en pudel och en gammal kokbok som hennes avlidna mosters bror gärna vill komma åt och vips så har vi en antagonist. Med en hemlig bok som är mer än en kokbok, en hel stad emot sig och en urringing större än ett männskligt huvud tar sig Elvira sig igenom hennes första lång film!
 
"How's your head?" "Haven't had any complaint yet"

Oj så stor Elvira var på 80-talet, från tidingar till filmer till spel men i sverige är hon inte så jättekänd utanför skräckcirkeln utan är mer känd som inspirationen till Booberella i The Simpsons men Cassandra Peterson är fortfarande aktiv i hennes roll som Elvira och ser inte en dag äldre ut än 30 trots att hon snart e 70, holy shit dude och fan vad bra hon e bra på att skådespela....filmen är inte jätterolig men Elvira hon själv är jävligt underhållande som karaktär och manuset är inte heller så pjåkigt....holy shit jag ser en bra Halloween film.. (de 4 sista filmerna jag set toch skrivit review på men ännu inte lagt upp har varit sega som satan, den bästa fick endast 1,5 guldkameror) så detta är en nypa friskluft med karaktärer jag gillar, skämt som inte är urskitna ur ett träskmonster. Handlingen är lite medioker och hoppas du gillar tuttskämt (I do) för det finns en massor.....Skämten kommer i D-kupa format helt enkelt.Filmens höjdpunkt är helt klart Elviras personlighet och karisma  Är sexskämt i överflöd och sett många dåliga filmer på raken? Se Elvira Mistress of the Dark, som får sig hela 3/5 Guldkameror och nu återstår det bara att se om tv films uppföljaren är lika bra eller bara billig film som hellre hade passat bättre i Elviras tv serie.
 
Markus