0

Scarface

Underbara 80-talet! Men dess vackra kvinnor, snygga dekorer och coola musik har en mörk sida. I en värld där alla vill äga allt kan allt gå åt helvete.
 
 
Antonio "Tony" Montana anländer till USA från Kuba under en period då massinvandringen till USA exploderat. Han hatar idén av kommunism och tror att USA kan ge honom stora möjligheter. Men då han får jobb på ett sliskigt hak så inser han att han har en lång väg kvar att gå. Och han tänker inte vänta på att lykan skall komma till honom. Snabbt går han med på att leverera kokain till en gangster och snart är han raka spåret mot en prvat succé. Men som alla historier om stora gangstrar som kommer paranoia och skräck!
 
Musiken har klass, såklart. Giorgio Moroder levererar med ett soundtrack som knappast går att slå. Men det är Montanas galna upptåg, sjuka affärsidéer och sätt att göra alla till fiender som gör filmen dess identitet. Men...trots allt måste jag säga att filmen är lite överskattad. Förutom scenen i badkaret då Tony blir vittne till ett brutalt mord. 
 
 
Många vet om filmen och dess kända "say hello to my little friend" scen. Och det är typ det enda som verkligen sticker ut. Goodfellas, som fortfarande är en favorit-gangster-film, är helt sönderpepprad med minnesvärda scener.
 
Snygg, underhållande och bra 80-talare, men ingen personlig favorit.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin