0

Fatty Drives the Bus

Dags för lite mer Troma här på Filmfett och dagens rulle är en film som de endast lanserat. Fatty Drives the bus börjar en helt vanlig dag...I HELVETET! BUAHAHAHAHA Djävulen har ett problem, inte tillräckligt med själar har samlats in denna månad för att han ska ...kunna betala av hyran eller nått, viktigt är det att han packar på sig ett stort antal fler själar innan månaden är slut iallafall. Satan har ett schema med alla dagens dödsfall och det visar sig att bussen skulle kracha idag men det ändrat pga Jesus är i stan men djävulen tar på sig ansvaret själv och ser till att själarna hamnar i helvetet. Satan hoppar in i en metamorphmaskin och ut kommer en Tour Guide. Vi får sedan en introduktion av Djävulens kommande offer inklusive en som spoilar hela filmen, 3 brudar som ska ut till storstan å ragga, en forskare, en udda famillj mm.  Sist men absolut inte minst har vi busschaffören..tjockisen som ska köra bussen.
 
"You're gonna kill yourself, then dont come crying to me!"

Djävulen tar sin plats på bussen som ägs av ett företag som heter Cheap Ass Tour och bussen åker runt i Chicago Illinois. Första stoppet Sears Tower och snart börjar en romans blomstra i en av filmens roligaste men endå mest utdragna scener, då en lantis pojke och en ung kvinna som konstant får verbala smällar av hennes elaka mamma finner varandra attraktiva. och snart blomstrar en romans upp. Satan måste skynda sig att krasha bussen för Jesus är dem på spåren för att rädda bussen passangerare. Kommer Satan fullborda deras chicago resa med en bokstavlig smäll? Kommer alla dö eller kommer Jesus rädda dagen?
 
it's funny cause guys dont wear dresses, haha

Fatty Drives the Bus har Tromas stämpel all over med svordomar, deras typ av humor och lågbudgets men välutförda filmset och filmer...förutom ljudet är bra för den mikrobudget filmen har. Helvetet-setet är välgjort för att vara så billigt och mycket av demonernas smink ser okay ut .....för den lilla budget. Det är det man får ta med sådana här filmer,  Man får uppskatta det de åstakom med så lite budget, det är lite orättvist att jämnföra dem med storbudgetsfilmer, såsom Blues Brothers som har en gnutta liknande humor men är mer välgjord på alla nivåer men återigen, hade en budget på flera miljoner och en studio bakom sig ´+ proffisionella skådisar, Fatty har amatörskådisar, knappast en fungerande mic och en kamera av suddigare kaliber.....det finns ingen budget rapporterad så jag får helt enkelt anta har ett par 1000 dollar som budget.  Scot Robinson som spelar filmens djävul och hans alter-ego Chuck är filmens bästa skådis, man ser att han framtvingar ett leende genom nästan hela filmen. Hade det inte varit för att djävulen är inblandad och att varenda karaktär är en skum jäkel, vissa är helt enkelt outhördliga.  Filmen är rätt rolig som när 2 personer i filmen blir kära och så dyker filmens berättare att de gillar varandra och försvinner lia snabbt som de kom in. Stunder som dessa gör Fatty rätt så sevärd, tyvärr är inte Fatty Drives the bus en av tromas bästa eller mest klassiska rullar, de förtjärtnar inte det men är en värdig deltagare i tromas B-trupp tillsammans med Mothers day, Luther the Geek etc.  Fatty får 2/5 Guldkameror, underhållande och delvis rolig till en viss grad om Troma Skämt är din kopp av te.
 
Markus