0

Mr. Beans Semester

Mr. Bean deltar i ett bingo spel där han mot alla odds vinner en resa till Franska rivieran, 200 Euro i kontant samt en videokamera. Innan du vet ordet av är Bean i Frankrike....men i storstan...detta är inte alls rivieran! Så  hoppar in i en taxi...fel tazi men endå en taxi och tas till helt fel håll. Under Beans resa får vi då å då möta en regissör vid namn Carson Clay som är i paris för att visa upp sin film på Cannes filmfestival där det nya stjärnskottet Sabine har en roll. Bean marcherar mot Paris största tågstation och missar såklart tåget så han måste vänta 13 timmar. Det första ha gör är att skapa kaos i en av Frankrikes vackraste resturanger i en scen som involverar många skaldjur och molusker, något han inte vet hur man äter alls och komik är förutsägbart. När tåget anländer så orsakar han att en man missar tåget, nått Bean tycker är kul tills då han märker att mannens son finns på tåget.
I sit in the corner..... vänta nej det var förra filmen....mr boombastic?

Bean försöker underhålla grabben men lyckas ej och bestämmer sig för att hjälpa grabben efter de båda hoppar av tåget och glömmer bagaget. Nu är de båda panka och utan paddel i stora läskiga Frankrike. Pappas tåg åker förbi och pappan visar en skylt som det står att han är på väg till Cannes så mot cannes bär det av! men hur ska de lyckas? Kommer Bean få uppleva rivieran? Kommer grabben försonas med sin pappa? Vilken roll kommer hon den där Sabine spela i filmen?
Fan, denna bild hade ju passat bättre till Boombastic då det är i denna scen den spelas! Fan

För de som inte vet det så är Mr. Bean inspirerad av den franska komikern Jaques Tati ooch hans Misour Hulot karaktär...aldrig nånsin har det varit mer tydligt än i denna film. Jag minns 2007, det stod i tidningen att en ny Mr Bean film skulle komma och jag hypade i flera månader tills det var dags...sen...var det över...inget mer....knappast något att tala om...vi hade sett alla roliga delar i trailern ... Detta är som en remake på Semsestersabotören, en av Tatis bästa filmer, kanske hans bästa, står mellan den och Playtime (inte porrfilmen vi regisserade på filmfett för ett tag sen...) Så minns ni hur stor del av första filmen Peter Mcnicols David spelade? Han var värd en film helt själv så välskriven han var, vad har Bean i sitt arsenal denna gång? En rysk pojke som är lika rolig som ett skrapsår och en snygg-söt fransyska med drömmar.....är åtminstone Bean i toppform? Nja, inte tomform, men inte förjävlig heller, Bean är Bean helt enkelt, samma pinsamma sitruationer men det känns lite mera framtvingat denna gång. Minns ni att jag blev glad av att se Peter Capaldi i första mr. Bean? i denna får vi ett liknande cameo i form av  Steve Pemberton av Psychoville, Leauge of Gentlemen och Inside Nr 9 kändiskap, alla bra serier och även detta var något jag upptäckte mycket senare efter jag såg om filmen..Detta är typ som serien en rad scetcher som hålls ihop av en röd tråd, inte en så stark röd tråd som i första Bean flmen men målet är den samma, nå Cannes strand, något som blir svårt då Bean är Bean, Teddy får än en gång inte vara med i filmen, inte alls denna gång, han hade ett cameo i slutet av första filmen. Mr. beans Semester är ..okay, inte jättebra, detta är den sista storyn om Mr. Bean vi kommer få enligt Rowan Atkinson och jag hoppas verkligen inte det är sant för detta är ingen stark punkt att avsluta en sådan legendarisk karaktär på. Hade han åkt till Australien istället för Frankrike som det först var tänkt hade nog filmen blivit mycket bättre. Filmen är inte dålig, den har bra stunder och man hänger med i filmen men i jämnförelse med första filmen så underpresterar den och tyvärr så var allt bra i trailerserna. Mr. Beans semester får 2,5/5 Guldkameror då den är seg med riktig humor men alla skådisar gör bra ifrån sig och ibland är den rätt spännande men mest har den lyckats med att fånga glimten i ögat men vissa skämt som lyckas men har man sett trailern så finns inte mycket nytt.
 
Markus