0

Jurassic World

Minns ni i The Lost World i den där nattscenen då Hammonds brorson förklarade Hammonds dröm om ett nöjesfält liknande dinosauriepark? En dröm han la ner senare efter katastrofen på Isla Nublar?  Ha sug skit gubbe, i Jurassic World har drömmen gjorts tillverklighet! Vi börjar filmen med att horungarna Gary och Zack som vi aldrig kommer bli kvitt åker till Jurassic World för att bo hos sin moster som är en högt uppsatt arbetare där medans deras föräldrar genomgår en skiljsmässa. Moster Claire är dock en upptagen kvinna då hon överser ett projekt att skapa en helt ny dinosaurie via genetik, en helt ny art med camoflauge där ibland (varför man vill ge ett djur man ska visa hela världen camouflage vet jag inte, dumt manus, dumt) och låter de små glina springa runt i parken helt själva efter löften om att hon ska umngås med dem. Lille Gary älskar stället medans Zach är edgelord (han får gärna ta livet av sig i filmen, snälla) och bryr sig bara om sin mobil och sina känslor över att se parken mata deras Tyrannosaurus. På annat håll ser vi hur en parkarbetare vid namn Owen tränar velociraptorer som ett pack hundar och nekar erbjudanden av Vincent D'Onofrios Hoskins att sälja dessa bestar till militären i krigssyfte för såklart dem massa stålar! Owen nekar å föräderi är att väntas. Vips som det är så utsmartar den nya dinosaurien Owen som är där för att titta över säkerheten och rymmer, snart skapar den kaos i parken och tar död på massa växtätare bara för att den kan så Jurassic Worlds insatsstyrka kallas in....till en buffe för Dinosaurien och just i detta skede så stängs parken ner när Claires systersöner är mitt uppe i en automatisk guidad tur i dinosaurieland där de löper stor risk att bli rovdinosauriens nästa måltid. Kan Claire och Owen lyckas rädda de oomtyckbara barnen? Är manusförfattarna snälla nog att låta dem ätas upp innan de totalförstör filmen helt? Är Hoskins ond nog att låta girighet ta över honom (självklart vad tror du?) Kommer Owen och Claire kunna lägga sin hatkärlek som dyker upp från ingenstanns för att rädda parken en gång för alla?

Ett coolt koncept de skapat för filmen är förmågan att använda DNA från Dinosaurier de skapat via DNA från andra djur till att skapa helt egna och nya djur, ett nytt steg i förmågan att leka gud.
 
Okay...filmen är bra...förutom ett stort jävla minus...UNGARNA! Jag svär, dessa jävla barn förstör filmen! Jag hatar fan barnen! Den stora ska vara edgy och sitter hellre med sin iphone än att se en dinosaurie, han behandlar resan som ett "ugh lame" händelse, den lilla jäveln är iallafall positiv men gnäller om sin mamma och pappas skiljsmässa..... dude! SKIT I DEN I 5 MINUTER! Skilsmässor är tuffa men bara för det så kan man ta tid åt annat, det gjorde jag iallafall och nae....jag hatar barnen i den här filmen som hade varit sååååååå jävla mycket bättre utan dem, fy skäms på dig herr Manus författare! Du får det första någonsin utdelade priset vi här på Filmfett kallar "Skamfläcks priset", ett pris som utdelas till bra filmer som tyngs ner endast pga en liten detalj som lätt kunnat undvikas men som blev en stor grej i filmen, jag hatar skådisarna som spelar dessa 2 jävla snorvalpar och hoppas de aldrig mer är med i en annan film......resten av filmen är dock jävligt bra. Jag vill fan åka till Jurassic World, Det ser ut som rena rama semester paradiset (å kunde jag hade jag fan knuffat i Zach i mousasaurus poolen). Det nya monstret är rätt coolt trots visa brister (VARFÖR CAMOUFLAGE?) men slutet trots sitt rätt coola actionpackade stund är dumt... varför sammarbetar dinosaurierna? varför springer hon ifrån en Tyrannosaurus som kunde springa typ 69 km/h med högklackat?? Varför är Hoskins en så genuin och lågutvecklad skurk?? Filmen har MASSOR av fel i sig, manuset är .....inte det bästa men det är inte det sämsta trots att det innehåller de 2 sämsta karaktärerna i filmhistoria. Skiljsmässa subploten är onödig, ja brustna familjer är en del av Jurassic Parks tidigare inslag men det har aldrig gjorts så dåligt som här, Jurassic Park 3 hade bättre familje problem än denna och det är riktigt illa då. Att slänga in Jimmy Kimmel, en av tvs mest ickehumoriska persoligheter var bara cringe, men det kunde ha varit värre, det kunde ha varit James Corden (Sämst är han, filmen hade fått minuspoäng om han var med). Det mest positiva ligger i allt dinosaurie action, scenen då flygödlorna attackerar parken, Claires stackars assistent som får årtiondets mest brutala PG-13 död är tragiskt roligt, mousasaurus i poolen som hoppar upp å käkar en hel haj som om det vore en halstablett är cool trots att denna är typ 3 gånger större än sin riktiga counterpart och såklart det nya monstets scener med militären håller adrenalinet uppe. Lite småroliga skämt av sidokaraktärer håller en ojämn ton men jmnfört mot ungjävlarna förtjärnar de en Oscar. Jurassic World får 2/5 Guldkameror på en andra visning då jag glömde bort hur jävla irriterande 2 av filmens 4 huvudkaraktärer var, grattis pojkar, ni har förstört en klichéfylld men annars awesome film!
Jag hatar fan denna poster asså
 
Markus