0

Jurassic Park III

Ush, detta kommer bli jobbigt.. En rik grabb och ett par vänner till hans rika föräldrar är ute å åker båt, de åker efter båten i en sån där ..parassol grej men linan går av och de båda slungas till en närliggande ö som råkar vara Isla Sorna och försvinner spårlöst. Vi möter sedan än en gång Dr. Alan Grant från första filmen som håller ett föredrag om hur raptorer hade vart den dominerande arten på jorden om de delat livstid som människorna, tyvärr är alla endast intresserade av händelserna på Isla Nublar och Isla Sorna. Grant säger att han aldrig nånsin mer kommer sätta fot på nån av öarna..... men pojken som försvann har fröräldrar är villiga att betala vilket pris som helst (även med pengar de inte har) för att en besättning ska ge sig ut på Isla Sorna för att hitta grabben och de behöver såklart Grant (Som bara varit på Isla Nublar, INTE Isla Sorna) och efter mycket övertalande godtar Grant erbjudandet att hänga med och han tar med sig en av sina yngre medhjälpare till ön. Familjen Kirby säger dock inte varför de vill åka till Sorna.
* Holy shit look over there Steve! A huge carnivore!!" "nah it's cool, it's just an oversized otter with Baraccuda teeth"

Grant får udda mardrömar på planet och då får Grant reda på att Kirby vill landa planet, någonting som hölls hemligt från honom på resan. Fru Kirby ställer sig och skriker efter sin son men sonen hör inte, det gör dock en gigantisk Spinosaurus som lockas av oljudet. Denna skräcködla orsakar även så att planet krashar så nu är Grant än en gång fånge på en dinosauriefylld ö. För att visa att Jurassic Park 3 är bättre än alla andra filmer har vi ett episkt slagsmål mellan en Tyrannosaurus och den nya Spinosaurus som tyvärr gör Tyrannosaurus till sin bitch i ett snabbt slagsmål. Snart läggs alla korten på borden, Familjen Kirby är luspanka, grabbens partner i fallskärmen hittas död  och Grant finner snart Raptor ägg. Grants medhjälpare är dock girig och roffar åt sig ett men detta märker mamma raptor av och snart är Grant och gänget jagade av inte bara Spinosaurus utan även raptorer. Kommer Kirby grabben hittas? Kommer filmserien bli bättre?
Ey guys, you know I just ate fish right? that's me, el loco for fisho..... also they love me because Im larger than Tyrannosaurus but Im a fucking fisheater who just eats fish because Im to pussy to try a real diet- Spinosaurus troligen

Så...min stora fråga är...Spinosaurus....världens största köttätare genom tiderna...levde exklusivt utav fisk...ett faktum som var välkänt när filmen gjordes...varför lägger den då så mycket krut och stamina på att jaga landdjur? Vi ser den ingen gång i vattnet heller.... Man kan väl komma med ursäkten att dess DNA är helt åt helvete. Fy satan vad besviken jag var på denna film 2001..jag var väl typ... 9 år? och redan då ogillade jag denna skit skarpt..  Så första gången vi ser Isla Sorna igen spelas Jurassic Park musiken och man får lite hop och känsla av nostalgi.... sen blir det bara skit av det hela då det är mer uppenbart än någonsin att CGIn är närvarande och endast i få shots ser vi animatroniska dinosaurier. Även John Williams är frånvarande men hans truddilutt spelas. Mycket negativt om denna men en positiv sak är att Pteranodon , flygödlorna äntligen gör lite väsen ifrån sig, dessa har länge varit en favorit inom Jurassic Park universumet och hade även en stor scen i The Lost World som togs bort och användes i denna film istället och mjo, det är nog filmens höjdpunkt att få lite luftaction och ett av manuset involverade en Pteranodon som tagit sig till USA och orskakat många mord där vilket drog in Grant och snutar in i ett mordmysterium men tyvärr slängdes idén åt sidan men gillar du den idén kan du alltid spana in Primeval avsnittet Pter-able News, avsnitt 5 i säsong 1 där en Pteranodon hamnar i dagens värld och orsakar vissa dödsfall som måste hållas hemliga för allmänheten. Jurassic World 3 är helt klart seriens skamfläck, den är inte alls i klass med de 2 tidigare filmerna och trots mycket bra försök till en spännande flm faller manuset, dialogen, karaktärerna helt platta. De nya dinosaurierna är välkommnande och även lite uppdaterade med fjädrar som forskare establiserat under glappet mellan JP 2 och 3. Jurassic Park 3 får 1,5/5 Guldkameror.
 
Markus