0

Stork

Här är en film jag velat se i evigheter å det var tack vare Andrew Leavold (Dokumentärskaparen bakom The Search for Weng Weng) och Pappa älskar Film utav alla personer som gjorde det möjligt. Stork är en ung man som ser ut som alla nördas nörd i stora glajor, farfars kostym å så har han även hypokontriker som tillsammans med sin kompis diskuterar hur de högre cheferna styr dem så i en protest så strippar han på jobbet....han får såklart kicken efter mycket onoment därbland gett chefen fingret. Detta leder till att Stork bor hos sin vän Westy i en sekvens som ser ut som en teater föreställning. Stork vill ge sig ut i världen på motorcykel men hans nya rumskamrater, Westy, en tjej vid namn Anna och hennes 2 pojkvänner, Tony och Clyde ogillar att ha Stork som är allt för lång och högljud för deras gillning som ogillar att Stork tycker det är hysteriskt roligt att Anna bor med sina 2 pojkvänner. Stork får dock lite creds då han hänger med Anna till hennes universitet och gör världens rabalder om att professorn stirrar på Annas gigantiska urringning medans Stork drömmer sig in i andra jobb.

"Take me as I am or they won't take me at all!"

Stork går vidare och CLyde erbjuder honom att gå på middag med sin chef för ett jobberbjudande....Storks personlighet gör det svårt för honom att träffa  Chefens intresse i en av de stelaste filmscener jag sett. Snart drömmer Stork om att bli skultör...som tydligen bara går ut på att supa medans han i verkligheten är på konstutställning...sen kör han upp en en mussla i näsan. Stork drömmer vidare om att bli en footy-spelare (1. nej vi nämner aldrig mer musslan, 2. Footy är en variant av fotboll/rugby, jättepoppis i Australien) Sedan ligger Stork med Anna. Som du märker är Storks liv i full fart och det bästa ...i Storks fall värsta är att filmen är långt från slut. Vad mer kan Stork hamna i för trubbel? Kommer drömmaren Stork nånsin hitta ett jobb han är glad i? Kan det vara så att Stork är oskuld??
 
"You've delivered a death blow to my masculinity Anna...a death blow"
 

Hur kan man inte älska Bruce Spence? Spence är mest känd som gyrokaptenen i Mad Max 2 och är relativt känd som "cockny Australian man" i nästan alla filmer han gör, han har haft ett finger i många storproduktioner såsom Lord of the Rings där han spelade Mouth of Sauron och i Star Wars episode 3 där han var en av de där gråa långa jävlarna. Stork är den absolut första inom en lång rad av Australienska sexkomedier som tämjde gränserna mellan vad Australienska filminstitutet ville se och gav publiken som nu var redo för lite mer vulgär humor så på sätt å vis så var Stork gudfar till både Alviln Purple och Berry McKenzie som var de som slog till hårt, Stork var typ Karl Marx å Alvin å Berry var Lenin å Stalin på så sätt. Bruce Spence visar att han är mannen, myten legenden, en riktig kung inom australiensk cinema och en personlig favorit utav Australiens stora valmöjligheter av skådisar. Graeme Blundell som är mest känd för att spela sexikonen Alvin Purple ser vi i en sidoroll som Storks bästa vän Westy  i en bra roll och jag lovar att varje scen i Westys lägenhet ser ut som att vara del av en gammal teater, rörelserna, replikerna, kvaliten helt som helt ser ut som att vara filmat på en scen där de pratar högre för att nå ut till publiken. Bara för att filmen är baserad på en pjäs (Coming of the stork) betyder det inte att den måste vara en pjäs.. Stork är en hybrid, av den gamla skolan och den nya vulgära skolan då konstfilmen var på väg att dö ut i Australien och snart skulle sexkomedi, skräck och action, skräck och porrfilm erövra och Ozsplotation föddes tack vare att filmer som denna kom ut i allmänheten och det dröjde bara 2 år innan filmens regissör Tim Burstall gjorde Alvin Purple 1 och 2. Bruce Spence spelar Stork som ett proffs trots att det är hans första stora roll och Stork får 4/5 Guldkameror, kanske bara för jag velat se den så länge och är överväldigad att jag äntligen fått chansen. Filmen har inte mycket action utan är mer en konstfilm blandat med en degig smörig komedi ...holy shit den är Napoleon Dynamite...
 
Markus