0

Goodtime

Nick är en lite speciell person. Hans beskyddande bror Connie vill förhindra att Nick skulle hamna på ett specialhem, men båda har rysligt dåligt med pengar. Därför skall dom råna en bank tillsammans. Nick åker fast i rånet och för att få ut Nick ur finkan så måste Connie skrapa ihop 10.000 dollar, vilket han såklart inte har. Under en hel natt tvingas Connie kämpa för att rädda sin bror, som blivit brutalt misshandlad i häktet.
 
Connie har ett gott hjärta, men mycket otur.
 
Goodtime är som en tickande klocka med ett ganska rått soundtrack. Filmen kom ut förra året och blev uppmärksammad som en "bad night" typ av film. En genre jag uppskattar. Goodtime har lite oväntade sekvenser. Som när Connie börjar chilla hos en 16-åring som bor med sin mor. 
 
Connie och Nick är en dynamisk duo i denna film.
 
Annars är det en klassisk film där allt blir värre och värre och man vet att inget kommer sluta bra. Benny Safdie är en av regissörerna som även spelar Nick suveränt. Connie spelas av Robert Pattinson, som jag är rätt svag för då han faktiskt är en grymt bra skådis som valt några intressanta titlar efter Twilight-katastrofen.
 
Jag gillar Goodtime och tycker fler borde kolla in filmen. 
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin