0

The Love Bug

 
Herbie var en gång i tiden den största raceingbil på jorden och den bensin han använde var den kärlek han kände till sin ägare...nu när Jim är död och Herbie förhoppningsvis körde över den lilla skitungen från Herbie goes bananas så har han nu blivit uppköpt av Simon Moore den 3dje, en rik och ond britt som efter att ha kommit sist i ett lopp med Herbie skrotar bilen. Vi möter sen en mekaniker vars hjärta ligger i raceing och detta gör att han orsakar mer jobb åt mekanikerna än vad han hjälper till. Mekanikern heter Hank och spelas av guda mannen Bruce Campbell och han får ett ultimatum, vinn en mekaniker tävling eller få sparken. I tävlingen får man välja en skräpbil att reperera och Hank väljer ett riktigt skithög...han väljer Herbie. Under tävlingen dyker Simon upp för promotional och där ser även Hank sitt ex Alex som jobbar för en biltidning. Efter att alla mekaniker i tävlingen har reparerat sina bilar så är det dags för ett race och Herbie vinner såklart racet. Detta ger han tillfälle att släppa lite backstory då Hank och Simon är gamla rivaler på racebanan..eller ja, Hank var aldrig någon konkurans mot Simon. Hank och Alex tar en tur i Herbie där de märker att Herbie lever....men skit i miraklet, kvinnan vill ju tala känslor och undrar varför Hank dumpade henne! Simon blir mer och mer besatt av Herbie medans Hank och Alex börjar dejta igen. Simon söker upp Herbies skapare och vill att denna man ska bygga en alldeles ny och egen Herbie till Simon. Kommer Herbie få en rival i en ond kopia? Kommer Hank och Alex bli tillsammans igen?  Kommer handlingen vara så bra att de snor den till seriens sista rulle? Kommer vi få se ett kärt ansikte i sin sista rollpresentation i serien?
"Herbie did that to me too. It's how I met my wife."
 
 
Bon Voyage Dean Jones, you managed to be cute (no homo) and funny with a hunk of metal, and that's a god damn achievement
Efter att filmserien blivit ...ja...överkörd av kritiker så gjordes en tv-serie som -...höll i typ 5 avsnitt och som ni vet dör aldrig Disney karaktärer (såvida man inte är nåns mamma) och denna TV film gjordes som den avslutande delen i serien där Jim Douglas nämns och ja....filmen är en tvproduktion ett avsnitt av The Wonderful World of Disney där olika filmer visades, vissa klassiska, vissa made for tv. Bruce Campbell gör jämt bra ifrån sig och han är helt enkelt groovy i varje film/serie han är med i....detta är den sämsta reklamen för Ash vs Evil Dead säsong 3 men det börjar snart så dags att bringewatcha de första 2 säsongerna. John Hannah från Mumien filmerna spelar Hanks rival och ush vilken läbbig typ, hans brittiska accent gör saken bara bättre. På tal om mumien, Ronnie, Hanks mobbade sidekick spelas av Kevin J. O'Connor  är också känd för att ha spelat Beni, Branden Freisers karaktärs sidekick turned evil i första Mumien filmen. Vi ser även Herbie i CGI form och det ser förjävligt ut.Vi får även veta Herbies födelseår, 1963 vilket betyder att han var endast 5 år när första filmen gjordes, och att Herbie är typ...tysk...hans skapare var tysk.  Herbie- the love Bug är inte en jättebra film men underhållande mest pga Bruce Campbell och John Hannah men mest Bruce, we love you Bruce och det är lite synd att det inte dyker upp någonting om denna tvfilm i Bruce Campbells självbiografi If Chins could kill då det var Campbells första Disney film trots att det är en TVfillm och han skulle även dyka upp i ...Bilar 2...vad är det med Disney, Bruce Campbell och levande bilar?? Herbie- The Love Bug får 3/5 Guldkameror. Lite mer insiktad på barn än vuxna men endå en av de bättre tv filmer från Disney med en mycket kul backstory och ett kärt återseende från en serieveteran som jag gärna inte avslöjar men det är en överasskning att se han igen, och kul då förra filmen ske ner hela hans existens.
 
Markus