0

Steamboy

 
Ray är rörläggare, uppfinnare och maskinist. Ändå är han bara en unge! Han bor i Manchester tillsammans med mor och hans farfar år 1866. En dag knackar organisationen "stiftelsen" på och hans farfar får panik. Ray får order att ta en viktig uppfinning, ett klot, och fly till en man som heter Robert Stephenson. Snart kommer Ray på en sanning där han tvingas välja sida mellan sin egna far och sin egna farfar. I ett krig som kan ändra framtiden för alltid!
 
 
 
Bland rökande pelare och kugghjul hittar vi Steamboy! En film av luftballonger, tåg, fartyg och generatorer. Coola uppfinningar som borde bära hela filmen i mål utan svårigheter. Tyvärr....går den inte riktigt hela vägen fram. Storyn utvecklas inte. Familjekonflikten är intressant men inte tillräckligt gripande. Och vi tvingas dra med Scarlett, en snobbig ung tjej som är jobbig. Det finns verkligen ingenting hos henne som jag gillar, men det är nog meningen.
 
Filmens produktionsvärde syns! Hela 8 år tog filmen på sig att göras.
 
Överlag tycker jag filmen var för standard. För tråkig och för tunn. När dramat kunde trappas upp, där karaktärerna kunde växa. Där finns det bara en sak som lyser som starkast. All uppfinnesrikedom. Och det bär inte hela vägen, tyvärr. Inte i en film på över 2 timmar.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin