0

Perfect Strangers

Dagens film är en väntad en, 2017 släppte Alex De La Inglesia El Bar, en film som tog ett premis å utvecklade det till höjder du aldrig kommer ana, och i den rollistan fanns många av Alex De La Inglesias crew såsom Blanca Suarez, Mario Casas, Jamie Ordonez, Carmen Machi och den bortgångne Terele Pavez, den enda som fattas är Enruiqe Villen. Det är det roliga med Alex De La Inglesia, hans crew av skådisar är som en teatergrupp som den Stefan och Krister använder sig av vid buskis, många återvändande skådisar som under åren blivit ett måste i regissörens farser....men Inglesia är en rolig jävel som kryddar till det och levererar här en film där det är första gången han jobbar med alla skådisar, alla nya ansikten, inte en käft från hans crew..
Det är inte alla filmer som ger mig gåshud ska ni veta, buckle up this one is a hell of a ride

En hel hög karaktärer möts och under de första akten lär vi känna varenda en, vi har familjen med en tonårsdotter som leker med sex, familjen där pappan och mamman har relationsbekymmer och otrohet indikeras, ett par som verkar barnlösa men har ett (s)exelent sexliv. Just denna kväll är det fullmåne och du vet vad de säger, fullmånen gör folk galna....det är såhär man bygger upp galenskaper utan att bara PANG PÅ, nu vet vi att den stela stämingen bara kommer förvärras ju längre in i filmen vi kommer, movie did good! Våra 7 vänner samlas hos paret med sexdottern, ja de har namn men för reviewsyfte så kallar vi dem bara vad de är. Festen är....tja...inte trevlig men karaktärerna snackar å umngås, en snygging visar röven men värdinnan får en prima idé, de ska testa något nytt för att krydda till middagen, en lek då middagen troligen kommer bli astråkig.
Jag skulle dränka den här filmen i priser om jag hade en egen filmgala

Efter ett samtal om hur Iphones förstör relationer och att världen var bättre utan dem så establiserar de leken, alla samtal som någon av dem får ska spelas upp i högtalare utan att berätta det å alla ska få höra, hur hemligt det än är. En snubbe som troligen är otrogen mot sin fru, en som döljer kvinnan i sitt liv, ja alla har hemligheter och nu spelar vi ett spel mer värt än någon jackpot. Snart sätter full månen igång och utanförsker massa bråk, bilkrockar allt medans månen går mot röd måne och värre blir det, snart kommer telefonsamtalen och hemligheter avslöjas hela kvällen. Ju mer kvällen går, destå mer bråk blir det och månen blir allt mer och mer röd....vad kommer hända när månen är helt röd?
The guy on the left creeps me out

Okay så Perfekt Strangers är inte lika explosiv som Mi Gran Noche eller lika radikal som El Bar men den är mer....personlighetsdriven, mer karaktärsdriven ....El Bar var det till en början, man lärde känna figurerna innan allt exploderade till höjder ingen skulle kunna förutspå, Perfekt Strangers är en tickande tidsbomb som under hela filmen tickar, vi vet att något kommer gå fel. Mitt från ingenstans dyker Pepon Nieto upp, vem? Den enda skådisen som är känd från Alex De La Inglesia filmer sedan innan då han var med i Witching and Bitching och spelade det närmsta vi fick till en hjälte i Mi Gran Noche, nice. Okay så vi har ett drama typ....klart som fasen du kommer få ett par goda skratt med, filmen är rolig och är en sån där man verkligen kan skratta åt ...först, sen blir det bara mer och mer dramatiskt, kaotiskt och ja.....Im in love helt enkelt, i en värld full av Michael Bays har vi ett par få som vet hur i helvete man ger en riktig filmupplevelse, Alex De la Inglesia är helt klart på toppen enligt mig, han skyr inga flmgerner, hans dåliga film var inte hans fel då studion totalt förstörde Oxford Murders och trots att vi vet att någonting överdrivet/hemskt kommer hända lyckas han endå överaska publiken,  Man tror man kommer få My Dinner With Andre men du får en korsning mellan It's a Disaster och El Bar. Allt du behöver veta är att filmen handlar om 7 vänner som möts å leker med varandras telefonsamtal, och snart är pulsen hög, TROTS att vi inte vet om vår akaraktärer ens har något att dölja. Inte sedan Death of Stalin har jag suttit så underhållen, rädd, upphetsad och med sådan gåshud att hjärtats varenda bultande hördes till grannen och gapgarvade vissa stunder att brandkåren knackade på en gång...de hade dock åkt vilse men endå. Perfect Strangers är en film som är till för dig som gillar drama, humor och treviga karaktärer som utsätts för förnedringar på de bästa sätt, det är en sån där film man invisterar sig i och blir en av gruppen och verkligen...bryr sig... man ser inte filmen, man blir utsatt för den. Perfect Strangers får 5/5 Guldkameror. De La Inglesias bästa på länge? Svårt att säga, men tillsammans med Mi Gran Noche och El Bar utgör denna 3enheten helt enkelt, filmer som är typ lika bra för olika annledningar å att namnge en favorit är helt omöjligt. Och medans jag lade upp detta ser jag nu att det även kommer en Mexikansk remake av den så ny har vi en italiensk, Spansk och Mexikansk version jag måste sitta igenom.
 
Markus