0

Memories

 
Den femte dagen i temat är här! Och som det står i bibeln så skapade gud "anime-antalogier" på den femte dagen. Så därför glor vi på en just nu!
 
Första historien handlar om några rymdarbetare som hittar ett vrak mitt ute i rymden. Men precis som i Event Horizon så spökat rymdskeppet och hemsöker deras minnen. I andra berättelsen träffar vi den klantiga labbarbetaren Tanaka, som råkar ta en medicin...som dödar alla i hans närvaro av hans stank! Den sista storyn handlar om ett steampunk doftande samhälle i krig. Och en ung pojke som är besatt av krig.
 
Det hemsökta rymdskeppet är stort som ett palats.
 
Rymdhistorien var väldigt atmosfärisk och jag skulle vilja se en hel långfilm på den. Den andra storyn är riktigt komisk...tills man inser vilken katastrof det blir när han sätter hela städer i farozonen genom att ens existera (och uppenbart stinka med än Markus sovrum)! Den sista har ingen riktig story men är intressant animerad och är inget jag kommer glömma.
 
Ett av Tanakas många offer.
 
Det är inte ofta en antalogi lyckas med allt, men här är hela filmen faktiskt bra! Alla berättar olika saker och på olika sätt. Väldigt välgjord och lätt en av de starkaste i denna samling.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin