0

First Squad

 
Nu ger vi oss in i andra världskriget. Och vi får studera ryska experiment i Anime-format!
 
 
Nadya är ett synskt barn som är på rysslands sida under andra världskriget. Men hon är väldigt förvirrad och känner inte till att hennes gamla uppdrag gick åt helvete och enbart hon överlevde. När nazisterna åkallar en demonisk varelse så måste Nadya göra en djupdykning in i efterlivet för att få tillbaka sina döda vänner och rädda världen från förödelse!
 
Filmen är faktiskt jävligt cool. En popkorn-rulle med intressant story och av någon anledning ser jag detta som en rysk variant av Captain America eller någon annan Marvel-film. Hennes fiende är en demonriddare, Baron Von Wolff och hennes armé av odöda vänner är en sjukt nice idé. 
 
 
En timme in i filmen får vi en ganska cool fight och här tänkte jag att filmen bara kunde bli bättre. Uppbyggandet var bra och vi får en första fight mot Von Wolff. Men den första fighten är också den sista, för filmen är bara en timme lång! Med andra ord så hinner First Squad knappast bli bra förrens den är över. 
 
Och även om uppbyggandet är sjukt bra så känns potentialen förhindrad. För det är inte ofta en film är för kort! Tyvärr är detta en annorlunda besvikelse. Men ändå en besvikelse!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin