0

Extreme Prejudice

Världens hårdaste namn, Michael Ironside, badar i svett i rollen som Paul Hackett i Walter Hills 80-tals rulle om drogkungar och tunga sheriffer. 
 
 
Jack (Nick Nolte) är en butter sheriff i en småstad i Texas. Hans barndomsvänn är Cash, en numera drogbaron. Jack är något stort på spåren då han inte bara har trubbel med Cash. Några före-detta soldater (som borde vara döda) utför en plan som kan gå riktigt fel. Det hela får en episk showdown i en stad i Mexico!
 
Paul Hackett är ledaren av ex-soldaterna och ja jävlar vilket coolt casting vi har här asså! Namnen haglar ner! Nick Nolte stirrar skiten ur sina fiender med en blick som säger "du är fan död" mer än en revolver i nyllet. Ironside har sin "knäcka-ryggen-av-dig" röst som slänger ut sylvassa orders till sin armé. Vi slänger in Powers Booth som en välklädd och vältalande Cash som är dyngrak av Whiskey mot slutet av filmen. Rip Torn då? Jo han är med...minus mustach, vilket han troligtvis lånade ut till Nolte! Men vi får fan inte glömma Clancy Brown som en av soldaterna också. Innan han var generalen i Starship Troopers och gjorde rösten till Cortex i Crash Bandicoot.
 
 
Herrejävlar....Det finns också en scen då ett rån ska ske, men rånarna får problem med flyktbilen och det blir sjukt jävla hettsigt helt plötsligt! En cool stekvarm och svettig thriller med kick-ass skådisar. Utan dom hade den varit rätt lättglömd, men tack vare dom blir filmen ett jävla inferno!
 
 
3,5 av 5 guldkameror.
 
Robin