0

Eaten Alive

Oh yey, Cannibal film... Oh vad jag hatar Filmfett Gudarna.En kines attackerar 2 personer med giftpilar i Niagrafallen, sedan anfaller han en äldre herre i New York. Efter offer nummer 3 faller denne asiat offer för en av New Yorks många bilar när han tar till flykt. Vi möter strax därpå Shiela vars syster Diana varit borta i snart ett halvår. Shiela får möta polisen som berättar att mannen som dödat folket i början hade en filmrulle med Dianas namn på och därifrån har de en teori om en galen kultledare som vill att människor ska leva som förr i tiden, i harmoni med naturen och Diana var troligen en medlem i denna kult, om nu polisen har rätt. Innan vi vet ordet POOF så är Sheila i Nya Guniea där de tror att den makabra filmen är inspelad. En guide anställer Mark, en föredetta arme man som flytt efter ett fiasko spelad av Robert Kerman soom är van jungelns tuffa lag.
"This Part of the world is known for 2 things, weird religions and the crabs"

I Nya Guniea tas de till fånga av en föredetta kultmedlem som vakar över stället de tidigare använt som center men Kerman räddar dagen och tar mannen till fånga och tvingar gonom att visa dem den skitfarliga vägen till det som kulten kallar, det lovade landet. Efter en lång och farlig väg in i regnskogen inser de att farorna bara har börjat då de stöter på inhemska kannibaler och snart står de öga mot öga med kulten och deras onda ledare Jones, men lever Shilas syster eller har hela resan varit förjäves?
"Their idea of lunch is fresh, hot entrails soaked in blood."

Det var först efter jag lade händerna åå Eaten Alive jag kom ihåg, fan det är ju en Umberto Lenzi flm jag har att göra med, det är en bra början. Filmen är småkuslig med konstiga masker å olika ritualer såsom 2 män som hängs upp i skinnet på riktigt och vaggar barn. Shiela spelas av Janet Ågren, en svenska som gjorde stort namn av sig själv inom den Italienska filmindustrin medans hennes syster spelas av snyggingen Paola Senatore vars karriär tog ett dystert slut...nä hon dog inte men åkte dit för narkotika innehav å var aldrig mer med i filmer efter det.Robert Kerman gör bra ifrån sig som vanligt, varesig han är med i Debbie Does Dallas eller Spider-man filmerna, han gör mycket väsen från sig. Filmens kultledare är en uppenbart inspirerad av den riktiga kultledaren Jim Jones som tillsammans med 900 av hans följare deltog i ett massjälvmord 1978. Filmen då? Hur fan är den? mjo den är väl go, musiken är go, skådespelet är överdrivet dubbad för den internationella marknaden och scener från andra filmer har slängts in för att underlätta budgeten medans djurvåldet ligger på minimum. Jones, kultledaren ser ut som snubben i The Warriors som skriker "Can you dig it?" fast med Clint Eastwood ögon, han är Ivan Rassimov och vi har senare sett han i rollen som huvudskurken i Spasmo samt spelat ledkaraktären i den allraförsta Cannibalsplotation filmen, Man from Deep River..  handlingen är rätt intressant ijämnförelse med andra Cannibal filmer vars handling går mest ut på att visa Cannibaler, här har vi rätt lite cannibal action ch fokuserar mest på kulten, men visar vad man vill se, grov nakenhet, primitiva människor som är mer bästar än människor, naket, övervåld samt ....en hemmagjord dildo gjord av en orm och dränkt i ormgift....   Eaten Alive är dock tyvärr inte mer än en i mängden, en av de bättre och mest intressanta av Kannibal filmerna men då de har en Ara mitt i den Indonesiska djungeln får den nästan minuspoäng, Aror finns bara i sydamerika, men bortom denna gigantiska tabbe får filmen 3/5 Guldkameror.
 
Markus