0

Mission Impossible: Fallout

Vi är inne i sjätte filmen i serien och man undrar hur många omöjliga uppdrag som manusförfattarna kan hitta på. 
 
För i helvete, Tom! Hur galen är du egentligen?
 
Ethan Hunt är på jakt efter Apostlarna, ett gäng överlevare efter förra filmens fiende-grupp, The Syndicate. Ingen vet vem som styr Apostlarna, men deras ledare sitter på tre portabla kärnvapen och deras metoder att slakta oskyldiga är ett stort hot. För att Ethan och hans gäng ska kunna ta fast Apostlarna behöver han ta hjälp av den muskulösa Walker från CIA, samt agenten Ilsa från förra filmen. Men allt är, som vanligt, aldrig enkelt i en Mission Impossible film!
 
 
Henry Cavill sparkar röv som Walker och kan vara den roll jag gillade mest under filmens gång. Tom Cruise hoppar höga höjder, gör alla stunts själv och har gått till historien som en av filmvärldens galnaste snubbar någonsin. Ving Rhames får äntligen vara med lite mer i filmen, vilket jag uppskattar såklart och Simon Pegg är ju alltid charmig och intressant. Även svenska Rebecca Ferguson återvänder som Ilsa och jag gillar hennes roll skarpt.
 
Deras uppdrag, om dom väljer att acceptera det...är att sparka röv!
 
Actionscenerna får mig att tappa andan och även om vissa scener kändes onödigt långa så blir det alltid en pay-off värd att beundra. Vi får även många klassiska "twists and turns" som enbart Mission Impossible kan göra på ett glorifierande sätt. Och som vanligt ställs gänget mot flera hinder som gör denna filmen extremt spännande!
Jag är oerhört svag för denna typen av film, men kan konstatera att detta var en av de mest intensiva filmupplevelser jag haft i år!
 
4 av 5 guldkameror
 
Robin